Vučić raspisuje nove izbore 9 februara, Srbija glasa 31. marta?!

Vučić raspisuje nove izbore 9 februara, Srbija glasa 31. marta?!

Evo kako će se stvari po pitanju izbora odvijati u 2019. godini.

Nova godina za srpske političare počela je najavom vanrednih parlamentarnih izbora koji bi se mogli održati već 31. marta ove godine.

Kako Espreso.rs saznaje, 9. februara bi predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić mogao da donese odluku o njihovom raspisivanju, ako se prethodno o tome postigne puna saglasnost u vrhu naprednjaka.

Prema saznanjima našeg portala, prvih dana februara vrh naprednjaka mogao bi, nakon konsultacija s predsednikom Srbije, da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora koji bi se po tom scenariju održali 31. marta.

– U razmaku od 9. februara do par dana pre Sretenja treba očekivati odluku vrha SNS o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora koje će tad predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zvanično i raspisati – otkriva naš izvor iz vrha SNS.

Kako otkriva naš izvor, sednice GO i Predsedništva stranke na kojima će funkcioneri izneti svoj stav o vanrednim izborima, trebalo bi da se održe već krajem ovog meseca.

Kako prenose beogradski mediji, vrh naprednjaka, na čelu s Aleksandrom Vučićem, još nisu definitivno prelomili da li će ići na vanredne parlamentarne izbore, ali su veoma blizu te odluke.

– Velika većina u SNS smatra da bi odluka o izlasku na birališta predstavljala i „bacanje rukavice u lice“ opoziciji, koja tvrdi da se osnažila i da vladajuća koalicija gubi podršku – kaže naš sagovornik.

Izvor: Espreso

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite