ODBRUSIO GEJEVIMA: Predsednik Brazila skinuo LGBT povlastice sa liste ljudskih prava!

ODBRUSIO GEJEVIMA: Predsednik Brazila skinuo LGBT povlastice sa liste ljudskih prava!

Novoizabrani predsednik Brazila Žair Bolsonaro skinuo je zahteve LGBT organizacija sa liste tema na kojima će raditi ministarstvo za ljudska prava svega par sati nakon inauguracije.

Nekoliko sati nakon inauguracije Bolsonaro je uklonio i nekoliko izvršnih odluka predhodnog režima koje daju posebne privilegije manjinskim grupama koje su implementirane kao „pozitivna diskriminacija“.

Predsednik Brazila je svoje mandat počeo poništavanjem odluka neo-marksističke Radničke partije koje su davale posebne privilegije manjinama na osnovu njihovog porekla ili seksualne orijentacije, čime je ispunio svoje preizborno obećanje da će svi građani Brazili biti tretirani jednako, kao i da će se prestati da politikama davanje posebnih prava na osnovu rase ili etničke pripadnosti.

Lider najveće zemlje Južne Amerike skinuo je zahteve LGBT organizacija sa liste tema na kojima će raditi ministarstvo za ljudska prava. Tom egzekutivnom odlukom su u prošlosti LGBT „prava“ tretirana kao ljudska prava.

Bivši vojni oficir brazilske vojske odneo je ubedljivu pobedu na prošlogodišnjim izborima, sa preko 10% razlike u odnosu na ultra-levičarsku Radničku partiju.

Bolsonaro je istaknuti borac protiv heterofobije, a veliki broj homoseksualnih parova požurio je kako bi se venčali pre nego što novi predsednik preuzme vlast. LGBT politički pokreti su u toku kampanje vređali Bolsonara koristeći pseudo-psihjatrijski pojam homfobije, koji se najčešće koristi u cilju promocije mržnje prema osobama heteroseksualne orijentacije.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite