ORGANIZATOR PROTESTA: Anasonović širila lažne vesti da je Gujon rasista, a ona ima rasiste na protestima! (FOTO)

ORGANIZATOR PROTESTA: Anasonović širila lažne vesti da je Gujon rasista, a ona ima rasiste na protestima! (FOTO)

Jelena Anasonović glavni oraganizator beogradskih protesta aktivno je učestvovala u kampanji medijskog linča humanitarca Arno Gujona, koji godinama organizuje preko potrebnu pomoć za Srbe u enklavama na Kosovu i Metohiji.

Tokom oštre kampanje koja je vođena protiv francuskog dobrotvora da je navodno u prošlosti propagirao „islamofobične“ i rasističke stavove u svojoj matičnoj zemlji, Anasanović je na društvenim mrežama aktivno učestvovala u širenju ostrašćenih vesti protiv Arno Gujona.

Naime tokom gostovanja u emisiji televizije N1 prošle godine Gujon je optužen da je navodno kao mladić držao rasističke govore u Francuskoj. Ove informacije su kasnije debunkirane i pokazale su se kao netačne.

Ipak Jelena Anasonović koja se predstavlja kao stranački neutralna iako se našla na listi ekstremno-levičarske stranke Borka Stefanovića na beogradskim izborima, zdušno je učestvovala u širenju predrasuda prema trenutno najvećem humanitarcu u našoj zemlji. 

U jeku negativne kampanje protiv Arno Gujona koja je trajala danima Anasonović je redovno delila vesti kojima se Francuz, inače oženjen pripadnicom druge nacije (Srpkinjom) predstavlja kao šovinista, mrzitelj drugih nacija i rasista.

Sa druge strane na skupovima koje organizuje Jelena Anasonović kao srž organizacije redovno je prisutan Sergej Trifunović, koji je poznat po svojim otvoreno rasističkim ispadima. Tako je glumac nedavno okačio na svom Tviter profilu da propadnici romske zajednice poseduju priručnike za lopovluk „Ukradi sam“.

Ipak rasistički ispadi Trifunovića nisu bili prepreka za njegovo prisustvo na skupovima, a njegov rođeni brat Bane je glavni govornik na protestima.

Novi Tviter nalog Anasonović je otvoren 15 septembra 2017 godine, po svemu sudeći kako bi sakrila od javnosti svoje predhodne postove, međutim fotografije njenih pređašnjih aktivnosti prenete su od strane više beogradskih medija.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite