(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Grupa migranata linčovala ženu, vukli je za kosu i šutirali u glavu!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Grupa migranata linčovala ženu, vukli je za kosu i šutirali u glavu!

Video prebijanja mlada žene od strane grupe migranata zgrozio je Evropu i pokrenuo akciju prikupljanja novca za pomoć žrtvi.

Grupa migranata snimala je mobilnim telefonom mučenje mlađe žene u Danskoj. Devojka je prvo brutalno išutirana, a jedno trenutka migrant joj pruža ruku i kaže „dođi“, ipak to nije značilo kraj nasilja. Devojka je prvo podignuta, a zatim su migranti počeli da je vuku za kosu.

Nesrećna žrtva su migranti šutirali kolenima u stomak, da bi je nakon toga bacili na zemlju. Celo vreme u pozadini se čuje grupa mladića koja se oduševljeno smeje i bodri nasilnike.

Tokom celog perioda trajanja linča, Leži zgrčena u lišću jedan migrant joj je stao iza nje i počeo da je udara pesnicama u glavu sa leđa. Na kraju snimka se mogu čuti migranti koji govore pretećim tonom na arapskom jeziku.

Veliki broj korisnika Fejsbuka koji je video napad osuđuje cenzuru u medijima i komentariše da je su ovakvi napadi motivisani rasnom mržnjom i verskom netolerancijom.

„Gde su sada mediji da ovo prenesu, kada se desi suprotan slučaj danima ne možemo da upalimo televizor da ne vidimo kako je neko napao migranta. Imamo problem sa mržnjom prema Evropljanima“ napisao je jedan korisnik društvene mreže. „Sve će se ovo opravdati, rećiće bili su pijani ili mentalno nestabilni, provatna svađa, vršnjačko nasilje… da je obrnuto sve bi bilo preneto kao da je napad motivisan netolerancijom“ jedan je od upadljivijih komentara.

Pristalice integracije migranata u Danskoj i nevladine organizacije koje podržavaju masovnu migraciju se nisu oglasile povodom slučaja. Nakon užasavajučeg snimka pokrenuta je akcije prikupljanja novčanih sredstava za pomoć žrtvi. 

Danska desno orijentisana vlada nedavno je pooštrila kriterijume za primanje migranata kako bi isfiltrirali ogroman broj lažnih izbeglica i veliki broj migranata koji traži državljanstvo Danske kako bi dobijali socijalnu pomoć.

Veliki broj zemalja EU odbio je da primi migrante, a u prvom redu su Mađarska, Poljska, Austrija, Italija, Češka i Slovačka. Sa druge strane Vlada Republike Srbije nedavno je promenila zakon o azilu, pa azilanti sada imaju pravo na socijalnu pomoć iz budžeta naše države, to jest sredstva će se obezbediti od novca poreskih obveznika.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite