IZGUBIO KONTROLU I POŠTOVANJE U STRANCI: Deo SNS napravio dil sa opozicijom protiv Vučića

IZGUBIO KONTROLU I POŠTOVANJE U STRANCI: Deo SNS napravio dil sa opozicijom protiv Vučića

Bez uvijanja u diplomatske oblande šef SNS i predsednik države Aleksandar Vučić poručio je svojim saborcima da zna poimence ko od njih planira da mu zabije nož u leđa šurujući sa opozicijom i stranim ambasadama. Poverljive razgovore o „kombinacijama“ nekih iz SNS sa njegovim političkim protivnicima Vučić je prvo obavio u stranci sa najbližim krugom ljudi, a potom je upozorenje izneo javno u autorskom tekstu.

– Vučić je već neko vreme svestan da su pojedini naprednjaci spremni da ga izdaju prvom prilikom ako procene da im dil sa opozicijom ili šurovanje sa stranim ambasadama može osigurati pozicije – kažu naši izvori bliski vrhu naprednjaka, te dodaju da Vučić neće trpeti takve „političke avanture“ u svojim redovima.

Sa predstavnicima bivših režima neće biti kompromisa, iako pojedinci iz SNS sarađuju sa opozicijom, tvrdi Vučić.

– Bez povlačenja pred njima, bez ikakvih dogovora sa takvim političarima i bez trunke straha pred njihovim pokušajima da se ponovo dočepaju vlasti, koja je za njih ništa drugo nego nova rasprodaja svega što vredi u Srbiji – naveo je Vučić.

Dodao je i da se ne plaši opozicije, kao ni „kombinacija“ koje pravi sa ljudima iz SNS i njenim koalicionim partnerima.

– I ne interesuju me njihove kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet promene stranu – napisao je šef države.

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević  poručuje da će se o tome tek razgovarati.

– Prepoznaće se oni sami. Verujem da ćemo o tome otvoreno razgovarati na sastancima unutar stranke u narednih nekoliko dana – zaključuje Vučević.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović ističe da zna imena onih koji bi izdali Vučića.

– Tačno znam na koga misli Vučić, imam i ja neka saznanja… Čim zagusti, ti ljudi će da okrenu leđa Vučiću i lako da se prešaltaju u druge političke tabore samo kako bi sačuvali pozicije. Njima je savest nečista i, što je najgore, radi se o ljudima koji su, nažalost, trenutno na visokim pozicijama u državi – poručuje Đukanović.

S druge strane, potpredsednik SNS Milenko Jovanov dodaje da neki funkcioneri SNS zaborave da sve, ali baš sve što imaju u političkoj karijeri, duguju Aleksandru Vučiću.

– Oni prave bedne dogovore tipa „ne diraj me, ne diram te“ i veoma mirno i staloženo gledaju kako isti ti sa kojima se dogovaraju najodvratnije udaraju po Vučiću i njegovoj porodici. I to im ništa ne smeta sve dok su lepo skriveni u svojim mišjim rupama i dok boga mole da ih se niko ne seti da su živi i da postoje. Kakva im je računica, ne znam, ali je takav način razmišljanja odvratan, ogavan, nezahvalan i neljudski – podvlači Jovanov.

Izvor: Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite