Centar za socijalni rad joj je oduzeo 2 ćerke, kažu da mora da renovira kuću!

Centar za socijalni rad joj je oduzeo 2 ćerke, kažu da mora da renovira kuću!

Miljani Marković iz Lebana centar za socijalni rad u pratnji 8 policajaca oduzeo je dve ćerke stare tri i jednu godinu, kako majka kaže potrebno je da renovira kuću kako bi joj deca bila vraćena.

1. Ispričajte nam ukratko šta se dogodilo u slučaju vaše dece? 

Moja deca su oduzeta, a da ja nisam ni znala šta se dešava. Jedan dan su došli radnici centra sa 8 policajaca i rekli mi da je potrebno da pođem sa njima u centar. Ja sam naravno otišla. Kada sam stigla u centar za socijalni rad ušla sam u kancelariju gde sam bila sa radnicom centra i dva policajca. Dok sam bila u kancelariji oni su mi odveli decu, dve devojčice starija se zove Teodora i ima tri godine, a mlađa Dunja ima jednu godinu.

2. Koje je bilo obrazloženje za odvođenje dece?

Ćerke su mi oduzete zbog navodno materijalih uslova, kuća nam je u lošom stanju. Oni su napisali da nemamo dovoljno higijenske uslove da ih čuvamo.

2. Šta je tačno problem sa kućom?

Kuca je stara i ima probleme, ali oni nisu ništa spektakularno. Potrebno je da se isprave zidovi, da se kuća okreči. Pored toga treba i da se kupe neke stvari. Mi smo u jako lošem materijalnom stanju. Zato bih molila sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu mogu da me pozovu na telefon 0631437903, a račun je 20011037733909. 

3. Da li postoje još neki problemi koje je naveo centar za socijalni rad, bilo šta osim kuće?

Ne postoji ni jedan problem, mi smo brinuli o deci. Jedini je problem kuća u kojoj živimo, a mi drugu kuću nemamo. Potrebno je samo da se sredi kuca da bi nam vratili našu decu.

4. Šta je sada sa decom i šta planirate da uradite u budućnosti po celom pitanju?

Deca su oduzeta 18.07. 2018. godine, od tada su smešteni u hraniteljskoj porodici u Nišu. Mi smo pokušali da ih obiđemo, ali hraniteljska porodica ne želi da imamo nikakvu komunikaciju sa decom. Planiram da vratim decu, da se brinem o njima da imaju sve uslove za srećno detinjstvo.

Izvor: Dnevna Gazeta
Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite