ZASTRAŠIVANJE: U ulici cara Lazara izlepljene nalepnice BOJTE SE ALAHA! (FOTO)

ZASTRAŠIVANJE: U ulici cara Lazara izlepljene nalepnice BOJTE SE ALAHA! (FOTO)

Nepoznata grupa ljudi izlepila je ulicu cara Lazara nalepnicama sa radikalno islamističkom sadržinom.

Ulica koja nosi ime čuvenog srpskog vojskovođe poginulog u bitci na Kosovu, izlepljena je materijalom sa radikalno islamističkom sadržinom. Na upadljivim nalepnicama crvene boje sa belim slovima napisana je poruka „BOJTE SE ALLAHA“.

Ni jedna oraganizacija se nije potpisala ispod nalepnice, a većina građana na društvenim mrežama komentarišu da je poruka upućena ne-muslimanskoj populaciji zbog izuzetno malog broja muslimana koji žive u glavnom gradu Srbije, a pored toga nalepnice nisu izlepljene u blizini mesta gde se okuplja islamska zajednica već u jednoj od najprometnijih ulica u gradu, što sugeriše da su one namenjene Beograđanima.

Po zvaničnim podacima Sekretarijata za uparavu – sektora za statistiku u glavnom gradu Srbije živi svega 31.194 muslimana od ukupnog broja od 1.3 miliona stanovnika naše prestonice.

„Zabrinut sam jer ovo definitivno nije poruka ljubavi i tolerancije, da li treba nečega da se plašim u sopstvenom gradu? Policija treba da ustanovi ko je lepio ove nalepnice pored toga što se radi o komunalnom prekršaju iz natpisa mogu samo da zaključim da se radi o nekoj radikalnoj grupi“ rekao je Beograđanin koji je našem portalu poslao sliku i dodaje „Da li nam je ovo neko upozorenje,
opomena, najava?“

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite