OPŠTI HAOS U EU: Italijanska vlada daje podršku Žutim prslucima, Makron uputio šovinističke uvrede!

OPŠTI HAOS U EU: Italijanska vlada daje podršku Žutim prslucima, Makron uputio šovinističke uvrede!

Tenizije između Pariza i Rima su sve veće nakon što je Italije podržala proteste Žutih prsluka. Protekle dane obeležile su uvredljive poruke, poređenje Italijana sa gubom i traženje da Italijani „pomere svoje dupe“ dalje od Francuske.

Luiđi De Majo zamenik premijera i ministar industrije Italije podsetio je da je Makronovu vlast nedavno uporedila demokratski izabrane predstavnike italijanske vlade sa gubom, kao odgovor na uvredljivu poruku ministrke spoljnih poslova Natali Loiseau da Italijani pomere svoje dupe dalje od Francuske.

Salvini i De Majo dva koaliciona partnera u vladi Italije podržali su proteste Žutih prsluka, a Di Majo je poručio da je njegov pokret od 5 zvezdica spreman da pruži podršku Žutim prslucima. „Možda je Loiseau zaboravila da je njen predsednik Makron nas uporedio sa gubom dok je govorio o našoj vladi“ rekao je De Majo.

Loiseau je odgovorila da će Franacuska pokrenuti pitanje podrške Žutim prslucima sa ministrom spoljnih poslova Italije Encom Milanezijem.

„Prioritet svake vlade je da brine za dobrobit svojih građana. Mislim da je dobrobit Italijana prioritet Italijanske vlde. Ne mislim da je pitanje Žutih prsluka povezano sa opštim dobrom Italijanskog naroda“, rekla je Loiseau uprkos činjenici da je vlada njenog predsednika Emanuela Makrona nedavno pozivala na vojnu intervenciju u Siriji, baveći se pitanjima koja se ne tiču dobrobiti Francuskog naroda.

Potparol Žan Klod Junkera vođe EU komisije dao je podršku režimu Makrona „Evropska komisija podržava predsednika Makrona i njegov autoritet, oni imaju naše poverenje za program na osnovu koga je Makron izabran“.

Pro-EU režim Emanuela Makrona našao se na udaru javnog mnjenja zbog brutalnog nasilja nad građanima koje je policija vršima u pokušaju da razbije demonstracije opozicije, dok je životni standard u toj članici EU drastično pao. Makron je pod žestokim kritikama opozicije i zbog čvrste kontrole medija i cenzure društvenih mreža.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite