Francuski policijac pucao čoveku u glavu, trenutno je u komi! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Francuski policijac pucao čoveku u glavu, trenutno je u komi! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Olivier Beziade otac troje dece pogođen je u glavu metkom iz novog eksperimentalnog tipa oružja i sada se nalazi u komi.

Vatrogasac koji se priključio opozicionim protestima Žutih prsluka upucan je u glavu od strane policajca koji je koristio novo kontroverzno oružje flash ball gun za koje je valst tvrdila ne predstavlja opasnost po život ljudi. Olivier je star 30 godina pogođen je sa leđa tokom protesta u Bordou.

Snimak je na društvene mreže postavila njegova supruga, a na videu se može videti hitna pomoć koja se bori za život demonstranta čija je glava oblivena krvlju.

Baziade je pretrpeo ozbiljne povrede mozga i trenutno se nalazi u komi. Monstruozni potez policije da puca u glavu demonstrantu protumačen je kao metoda širenja terora među građanima, jer su protesti protiv rekordne nezaposlenosti posle dve nedelje stangnacije ponovo počeli da privlače velike mase građana.

Demonstranti su optužili vlast i da je koristila razne tipove hemijskog oružja i gasova opasnih po zdravlje građana.

„Besna sam“ kaže Sindi Bezade žena povređenog muškarca. „Ovo je neprihvatljivo. Neću pustiti da se na ovome završi. Slike same govore šta se desilo“.

Kako kaže supruga žrtve protesti su bili mirni sve do 4:30 kada su se pojavili policajci u civili koji su počeli da pucaju iz flash ball pušaka. Policija mora da puca daleko ispod glave jer su svesni da ta municija može da ubije čoveka, ali očito jedan policajac je imao drugačije namere.

Supruga žrtve kaže da se nisu ponašali nasilno već su želeli da se sklone od suzavca, „Upucali su ga kao zeca“ kaže gospođa Sindi Beziade za francuske medije.

Prošle subote policija je izašla na ulicu sa bojevom municijom i polu-automatskim puškama ispred demosntranata u Parizu. Uprkos teroru pro-EU režima Emanuela Makrona Žuti prsluci su najavili nastavak protesta sve dok Makron ne ode sa vlasti.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite