BRNABIĆ O PUTINU: On neće biti smetnja za naše EU integracije

BRNABIĆ O PUTINU: On neće biti smetnja za naše EU integracije

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je jako zadovoljna posetom predsednika Rusije Vladimira Putina koja je, kako je ocenila, izuzetno važna u političkom i ekonomskom smislu, a koja apsolutno ne može da zasmeta Srbiji na putu evrointegracija.

Putin neće biti smetnja za EU kaže Brnabić „Ti odnosi su jako dobri, vodimo transparentnu i iskrenu politiku. Brisel zna za naše tradicionalne veze, političke i ekonomske, kao i što Moskva zna za aspiracije Srbije u EU“, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li poseta Putina može da zasmeta Briselu, a nakon uvodnog dela šeste plenarne sednice Nacionalnog konventa o EU.

„Dobro je da postoji zemlja koja je ovako strateški pozicionirana, da je najbliže članstvu EU, a sa druge strane ima dobru komunikaciju sa Rusijom, koja je čini mi svakako važna EU“, kazala je Brnabić.

Bilo je važno da se čuje Putinova poruka da Rusija podržava dijalog Beograda i Prištine i da će podržati svako rešenje koje Beogradu odgovara, rekla je premijerka.

Ocenila je i da veliku čast predstavlja to što je Putin odlikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog.

Upitana da prokomentariše važnost potpisanih sporazuma, Brnabić je kao najvažnije pomenula infrastrukturne sporazume u oblasti železničkog saobraćaja, energetski sporazum u kojem je, za nju, najvažniji proširenje kapaciteta skladišta gasa u Banatskom dvoru.

„Srbiji će biti potrebno još više gasa zbog veće infrastrukturne mreže“, rekla je Brnabić i dodala da su za nju važni i sporazumi koji se odnose na digitalizaciju i inovacije, te da će posebnu pažnju obratiti na ugovor o saradnji sa naučno-istraživačkim centrom Skolkovo.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite