VOJNI UDAR U VENECUELI: Neredi na ulicama, inflacija doterala vlast do limita! (VIDEO)

VOJNI UDAR U VENECUELI: Neredi na ulicama, inflacija doterala vlast do limita! (VIDEO)

Šef nacionalne ustavotvorne skupštine Venecule Diosdado Kabaljo saopštio je da je uhapšena manja grupa pobunjenih vojnika.

Oružane snage Venecuele uhapsile su grupu vojnika koji su pokušali da ustanu protiv vlade u Karakasu, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

„Oružane snage Bolivarske Republike informišu narod Venecuele da je 21. januara oko 2.50 ujutru mala grupa protivnika iz komandne zone 43. Nacionalne garde izdala zakletvu na vernost domovini… zaplenila oružje pod pretnjom smrti dvojice činovnika i dvojice gardista… Kriminalci su uhvaćeni… U ovom trenutku oni svedoče pred agentima obaveštajne službe“, navodi se u izjavi Ministarstva odbrane Venecuele.

„Na njih će se primeniti sva snaga zakona“, saopštilo je Ministarstvo. Šef nacionalne ustavotvorne skupštine Venecuele Diosdado Kabaljo potvrdio je da je uhapšena manja grupa pobunjenih vojnika.

„Opet naše oružane snage hapse malu grupu pljačkaša i izdajnika otadžbine, koji su ukrali oružje kako bi vršili nasilje i stvarali brigu kod stanovništva. Pobedićemo“, napisao je Kabaljo na Tviteru.

U glavnom gradu Karakasu danas su izbili i neredi, a vojska je protiv demonstranata upotrebila suzavac.

Izvor: Tanjug

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite