MRŽNJA NA JAVNOM SERVISU: Feministkinja čoveka nazivala gnjidom i bednom džukelom! (VIDEO)

MRŽNJA NA JAVNOM SERVISU: Feministkinja čoveka nazivala gnjidom i bednom džukelom! (VIDEO)

Radikalno feministička netrpeljivost i seksisam sve više uzimaju maha u Srbiji.

Širenje uvredljivih sterotipa kojima se muškarci predstavljaju kao izrabljivači žena, lažne statistike o nejadnakom plaćanju polova iako je zakonom zabranjeno davati različitu dnevnicu muškarcima i ženama, predrasude o masovnim silovanjima žena u Srbiji postale su deo svakodnevnog života, bez reakcije nadležnih organa na ovaj vid širenja seksističke mržnje i netrpeljivosti među polovima.

U emisiji radio Beograd 2 koji je deo javnog servisa, „Rečeni i prećutano“ došlo je do rasprave o tome na koji način radikalni feminizam utiče na odnose muškaraca i žena u Srbiji. Učesnici emisiji bili su Jelena Lalatović radikalna feministkinja i Mihailo Alić iz glasa za muškarce.

Debatu je obeležio niz psovki i brutalnih uvreda Lalatovićeve koja je Alića nazvala gnjidom i bednom džukelom tokom rasprave o spornim podacima o neplaćanju alimentacije od strane muškaraca, medijskom linču kao i uplitanju NVO u obukama zaposlenih u centrima za socijalni rad.

Lalatović čije se tekstovi nalaze na ekstremističkom sajtu Marks 21, pokreta koji javno propagira totalitarnu komunistički ideologiju, iznela je niz teorija zavare i stavova koji se graniče sa seksizmom. Radikalna feministkinje je sugerisala da muška prava i borba za promenu zakona o roditeljskom starateljstvu predstavlja napad na ženska prava.

Pored toga Lalatović je tvrdila da se deo njenog aktivizma odnosi na ravnopravnost žena na tržištu rada, uprkos činjenici da žene imaju identična prava u oblastima rada kao muškarci.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite