Đilas i Borko u kafani pevali pesmu diktatoru Titu, pa počeli da salutiraju! (VIDEO)

Đilas i Borko u kafani pevali pesmu diktatoru Titu, pa počeli da salutiraju! (VIDEO)

Vođe Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Borko Stefanović snimljeni su u kafani kako pevaju pesme komunističkom diktatoru Titu, dok se pozdravljaju ekstremno levičarskim salutiranjem. 

Predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju Dragan Đilas i vođa ekstremno levičarkse stranke „Levica Srbije“ Borko Stefanović snimljeni su kako u kafani pevaju pesmu posvećenu komunističkom diktatoru i osvedočenom ratnom zločincu Josipu Brozu Titu.

Dok se čuje pesma „Uz Maršala Tita“ dvojica političara gromoglasno pevaju, a u jednom trenutku počinju i da dižu pesnice na identičan način na koji je vršen ritualni pozdrav komunista u periodu diktature. Komunizam je ideologija koja je ostavila najviše žrtava u istoriji čovečanstva sa procenama koje se kreću oko 100 miliona žrtava, dok je nacistička ideologija proizvela 25 miliona.

Bivša Jugoslavija je pratila komunističke trendove masovnih zločina.

Aleksandar Ranković koji je istovremeno bio šef vojne i tajne policije za vreme komunističkog terora, javno je tvrdio da je samo od 1945. i 1951. kroz komunističke zatvore prošlo 3 miliona 777 hiljada i 776 zatvorenika, dok su likvidirali 586,000 „narodnih neprijatelja“ to jest osoba koje se nisu slagale sa stavovima komunističke elite.

Jedan od najvećih udela u masovnim zločinima imala je državna bezbednost takozvana Ozna, po čijem je direktnom nalogu nakon rata ubijeno je preko 60.000 ljudi, u do tada nezapamćenom progonu političkih neistomišljenika u našoj zemlji.

Ipak veličanje komunističke ideologije prisutno je i u vlasti okupljenoj oko SNS. Deo vladajuće koalicije naročito SPS redovno glorifikuje komunističkog diktatora Josipa Broza Tita, a ministar spoljnih poslova Ivica Dačić položio je nedavno venac na grob komunističkog ideologa Karla Marksa.

Republika Srbija je zakonom zabranila isticanje nacističkih simbola i veličanje te ideologije, ali kao paradoks komunistička obeležja i propagiranje ekstremističko-levičarskih ideja je dozvoljeno, pa tako više marksističkih organizacija u našoj zemlji otvoreno širi netrpeljivost prema osobama demokratske orijentacije i pokušava da izazove retrogradne klasne podele.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite