HRVATSKI NOVINAR: Vučićev kritičar Đorđe Višekruna preživeo atentat u Mađarskoj! (FOTO)

HRVATSKI NOVINAR: Vučićev kritičar Đorđe Višekruna preživeo atentat u Mađarskoj! (FOTO)

Igor Drenjančević glavni urednik hrvastkog sajta HOP u autorskom tekstu tvrdi da je pokušan atentat na Đorđa Višekrunu poznat u Srbiji po emisijama u kojima je iznosio kontroverzne podatke o svojim odnosima sa Vučićem gde je tvrdio da su njih dvoje imali homoseksualne odnose. Dranjančević je odjavio i fotografiju za koju kaže da predstavlja izveštaj mađarske policije o napadu.

Prenosimo materijal i originalnog teksta:

Piše: Igor Drenjančević

Đorđe Višekruna preživeo je atentat u Mađarskoj.

Dvojica atentatora u napadu na Višekrunu oteli mu mobilni telefon u kojem su bile Vučićeve preteće poruke Višekruni
U Budimpešti je danas izveden pokušaj ubojstva poznatog srpskog političkog disidenta Đorđa Višekrune.

Napali su ga profesionalne ubice, po opisu Višekrune stari oko 40 godina i obojica s preko 110 kilograma težine. Nakon što su ga udarili s leđa, od prvog udarca je izgubio svest, ali je Višekrunin otac, koji je bio u neposrednoj blizini, uspeo da zaustavi napad i spreči Đorđa Višekrunu da padne tvrđave, kako kaže spasio ga da od siline udarca ne padne celim telom s vrha tvrđave u Budimu, gde se i odigrao pokušaj ubistva.

Da je pao s tako visoke litice budimske utvrde, Đorđe Višekruna bi sigurno ostao na mestu mrtav, no imao je veliku sreću u nesreći da preživi.

Višekruni su u pomoć pritekli i okupljeni prolaznici, a napadači su se razbežali i trenutno za njima traga mađarska policija. Na mestu napada bilo je mnogo postavljenih kamera, a devet policijskih automobila pa je ceo incident snimljen i trenutno se nalazi u policijskoj stanici u Budimpešti.

U trenutku napada Đorđe Višekruna je držao za ruku majku, obolelu od moždanoga udara pretrpljenog prošle godine.To je bio prvi susret Đorđa Višekrune s majkom i ocem  na tlu Mađarske nakon što je pretprošle godine pobegao iz Srbije u Holandiju, kako tvrdi da ga Vučić ne bi poslao u zatvor i na političku robiju. Đorđe Višekruna je zadobio povrede u napadu, u prvi mah je bio sav obliven krvlju i smešten je do daljnjeg u bolnici u Budimpešti.

Napadači su mu u trenutku nasrtaja oteli i mobilni telefon, pa mu je u bolnici mobitel pozajmio radi privremene komunikacije bolnički medicinski tehničar. Višekruna kaže da je pogrešio kad nije poslušao savet Holandske policije da nipošto ne napušta teritoriju Holandije, jer su imali dojave da neće biti bezbedan.

Izvor: hop.com.hr

Dužu verziju vesti u hrvatskim medijima možete pročitati klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite