MAĐARSKA: Blokiraćemo pakt iz Marakeša u EU, on je pokrenuo novu invaziju!

MAĐARSKA: Blokiraćemo pakt iz Marakeša u EU, on je pokrenuo novu invaziju!

Brisel radi sve što može kako bi implementirao pakt iz Marakeša na nivou cele EU, kaže Peter Sijarto ministar spoljnih poslova Mađarske i dodaje da će njegova zemlja sprečiti implementaciju te radikalne ideje. 

Mađarski ministar takođe upozorava da su brojni migranti videli donošenje pakta kao zeleno svetlo za kriminalni ulazak na evropski kontinent i da broj ilegalnih upada ima tendeniju rapidnog rasta.

U toku prošle godine broj ilegalnih upada u teritoriju Španije od strane migranata uvećan je za 100%, u Turskoj 50% više i brojevi na Kipru su se duplirali, dok se broj prelazaka preko granice Grčke sa Turskom stabilno povećava rekao je ministar Sijarto.

Pakt UN je dao je vetar u leđa migrantima umesto da se fokusira na prekid migracije i bolju kontrolu. On dodaje da 40 članica UN nisu ni glasale za pakt i one ne može da služi kao relevantan dokument. Evrokrate u Briselu su pakt videle kao stvar prestiža i žele da ga implementiraju na nivou EU iako je Mađarska obavestila Brisel da unutar unije ne postoji zajednički stav o migraciji.

„Trenutno rade sve što mogu da bi implementirali globalni pakt o migracijie“ rekao je Sijarto i istakao da 9 članica EU ili 1/3 od ukupnog broja članova nije potpisala pakt „Dakle evropske zemlje ne žele da implementiraju pakt UN kao kao jedinstven front“ istakao je mađarski ministar.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite