LDP GAZI PO ŽRTVAMA: Mi smo jedini branik NATO-a u Srbiji

LDP GAZI PO ŽRTVAMA: Mi smo jedini branik NATO-a u Srbiji

Liberalno-demokratska partija (LDP) ostaje branik ideje Srbije u Evropskoj uniji i NATO, poručila je ta stranka posle proširene sednice Predsedništva na kojoj je zaključeno da članstvo Srbije u EU i NATO, rešavanje kosovskog problema i zalaganje za uspostavljanje dijaloga vlasti i opozicije ostaju prioriteti u političkom delovanju LDP.

Na sednici, kojoj su prisustvovali i predstavnici gradskih i opštinskih odbora LDP-a, istaknuto je da političko delovanje te partije mora i dalje biti usmereno ka nastavku i inteziviranju evropskih integracija i članstvu Srbije u EU i NATO.

“LDP ostaje branik ideje Srbije u EU i NATO jer je to jedini garant mira i prosperiteta na području Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju LDP.

Ističe se da prioritet mora biti i rešavanje problema Kosova i Metohije i konačna normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

“Podržavamo pregovore između Beograda i Prištine koji moraju biti nastavljeni i koji moraju biti završeni sporazumom koji će omogućiti trajni mir. Rešavanje kosovskog problema je osnovni preduslov daljeg razvoja srpskog i albanskog društva“, poručuje LDP.

Kako se navodi, ta partija podržava pravo građana da izraze svoje nezadovoljstvo na ulicama širom Srbije, ali ne podržava političare koji se kriju iza građana na ulicama, pokušavajući da “poture propale ruske projekte iz Makedonije i Crne Gore, kako bi sprečili Srbiju u procesu evroatlanskih integracija“.

LDP ocenjuje i da sloboda medija, zaštita novinara i objektivno i pravovremeno informisanje moraju biti odgovori na povećano nasilje u javnom prostoru.

“Uspostavljanje normalne atmosfere u društvu mora biti konačan cilj. Podela na “naše“ i “njihove“ ne sme biti linija po kojoj će se deliti građanke i građani ove zemlje“, stoji u saopštenju LDP.

Dodaje se da ta partija podržava inicijativu dela nevladinog sektora o uspostavljanju dijaloga vlasti i opozicije.

“Vlast mora da preuzme odgovornost za društvo i, shodno tome, organizuje okrugli sto sa predstavnicima opozicije. Razlike se moraju prevazilaziti dijalogom, a ne nasiljem, etiketiranjem i uvredama“, ukazuje LDP.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite