Pobegao MUP-u: Migrant inficiran HIV-om silovao ženu ometenu u razvoju!

Pobegao MUP-u: Migrant inficiran HIV-om silovao ženu ometenu u razvoju!

Maloletni migrant iz Pakistana koji je zaražen virusom HIV-a prijavljen je za silovanje žene ometene u razvoju, a predpostavlja se da je u međuvremenu kao izbeglica pobegao iz zemlje.

Foto: Pixabay

– Prema informacijama koje dobijamo sa terena i od samih migranata u Bihaću gde se brutalno silovanje desilo, migrant je napustio područje BiH – rekao je portparol kantonalnog MUP-a Ale Šiljdedić i dodao da se migrantu od 8. februara gubi svaki trag.

Prema njegovim rečima, nadležne službe treba pitati zašto u potpunosti nije obavljen nadzor nad njim i zbog čega nije deportovan.

10. decembra, žena iz Bihaća ga je prijavila za silovanje, a to krivično delo kasnije je kvalifikovano kao polni odnos sa nemoćnom osobom s obzirom na psihofizicko stanje žrtve.

Kako je rekao, migrant je sproveden u bolnicu u Sarajevu, gde je lečen, a nedugo zatim je napustio bolnicu i preuzeli su ga pripadnici Službe za poslove sa strancima i smestili u centar „Ušivak“ u Hadžićima, gde je trebalo da bude pod nadzorom te službe i u postupku deportacije iz BiH.

Međutim, kako je rekao, migrant se nakon toga samovoljno udaljio iz ovog centra i 7. februara Federalna uprava policije raspisala je za njim poternicu.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite