ŠVEDSKA: Policija pozvala maloletnicu da „pokupi kondom“ koji je koristio njen silovatelj!

ŠVEDSKA: Policija pozvala maloletnicu da „pokupi kondom“ koji je koristio njen silovatelj!

Maloletna žrtva silovanja pozvana je u policijsku stanicu u gradu Borås kako bi pokupila stvari među kojima se nalazio i kondom koji je koristio neimenovani muškarac koji ju je silovao.

Foto: Pixabay

Porodica mlade žrtve dobila je poziv od policije kako bi u stanici došli da pokupe više predmeta koji su pre nekoliko meseci uzeti kao dokazi. Među predmetima se nalazila i plastična vrećica u kojoj je bio iskorišteni kondom kojeg je silovatelj koristio u napadu, prenosi Expressen.

Pored kondoma, devojčici su vraćene gaće, čaršaf za krevet te vreća za smeće.

„Pismo je bilo formalno. Bilo je naslovljeno na nju i rečeno je da je važno da dođe i pokupi stvari. Poruka je glasila ‘dođite i uzmite svoje stvari’. U suprotnom ćete morati da date pisano objašnjenje zašto ih ne želite pokupiti,“ objasnio je otac žrtve.

Policija se naknadno ispričala zbog incidenta i rekla kako se navodno dogodila greška. Prema njihovim rečima, oni se ne bave pretraživanjem sadržaja, odnosno stvari koja se vraća akterima slučaja.

Navodno je pokrenuta i interna istraga zbog „tehničke greške“ i „ljudskog faktora.“ Kako tvrde u policiji, u kompijuterskoj bazi podataka sporni predmet nazvan je samo kao „vrećica“, bez opisa što je u njoj.

Izvor: Dnevna Gazeta/Ekspresen/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite