ULIČNI RAT U TIRANI: Zapaljene gume ispred parlamenta, grad pod opsadom! (VIDEO)

ULIČNI RAT U TIRANI: Zapaljene gume ispred parlamenta, grad pod opsadom! (VIDEO)

Više hiljada demonstranata, pristalica opozicije, opkoliko je danas zgradu parlamenta u Tirani, zahtevajući ostavku vlade i raspisivanje vanrednih izbora.

Albanski mediji prenose da su predstavnici opozicije zapalili gume pred zgradom parlamenta i uzvikuju: „Ramo, odlazi!“.

Hiljade demonstranata koji podržavaju opoziciju okružili su parlament, tražeći ostavku vlade i prevremene izbore i optužujući vladu za korupciju i veze sa kriminalom.

Zgradu parlamenta u Tirani od jutros okružuje i bodljikava žica kao i stotine policajaca.

ALBANIA PROTEST:Opposition protesters hold a rally asking for fresh parliamentary elections and accusing the government of being corrupt and having links to organized crime.

Gepostet von RT am Dienstag, 5. März 2019

Albanski mediji su ranije izvestili da je Tirana od ranog jutra praktično pod policijskom opsadom s obzirom da je uporedo sa zasedanjem parlamenta zakazan i opozicioni protest pa su poslanici većine u zgradi skupštine počeli da se okupljaju sat vremena pre početka sesije, da bi izbegli susret sa demonstrantima.

Jake policije snage, kako se navodi, blokirali su pešake i prolaznike između Umetničke galerije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Svako ko je želeo da prođe kroz „zabranjenu zonu“ morao je policiji da pokaže ličnu kartu.

Navodi se i da policija ne dozvoljava medijima da uđu uz gradu parlamenta da ne bi mogli da se sretnu sa poslanicima vladajuće Socijlističke partije, koji na sesiju dolaze sat ranije da bi izbegli susret sa protestantima, koji još nisu počeli masovnije da se okupljaju.

Tokom prethodnih protesta su demonstranti bacali baklje i kamenje dok je policija odgovarala suzavcem.

Poslanici opozicione Demokratske partije su podneli ostavke na poslaničke funkcije i tako praktično odbacili pozive EU, SAD i međunarodnih organizacija da počnu dijalog s vladom.

Vladajuća Socijalistička partija premijera Edija Rame ; 74 od 140 mesta u parlamentu.

Izvor: Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite