VUČIĆ SE IZLETEO I OTKRIO PLAN: Spremni smo da priznamo NEZAVISNOST Kosova!

VUČIĆ SE IZLETEO I OTKRIO PLAN: Spremni smo da priznamo NEZAVISNOST Kosova!

Lider „Dveri“ Boško Obradović ponovo je danas zatražio posebnu sednicu prlamenta o Kosovu i Metohiji, zbog izjavi Aleksandra Vučića za strane medije da je spreman da potpiše nazavisnost Kosova, ukoliko Srbija dobije nešto za uzvrat. 

Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić vođa SNS poručio je u intervjuu za italijanske medije da je spreman da potpiše nezavisnost Kosova ukoliko Srbija dobije za uzvrat nešto. „Ne možemo priznati Kosovo, a da ništa ne dobijemo od druge strane“ rekao je predsednik Naprednjaka.

Obradović je, pred novinarima u skupštinskom holu, rekao da Skupština nikada nije usvojila bilo kakvu platformu na osnovu koje bi predsednik Srbije mogao da vodi bilo kakve pregovore.

Obradović je rekao da predsednik Aleksandar Vučić nema pravo da menja granice Srbije, „da tajno pregovara i menja „naše za naše“, i da nema pravo da prizna kosovsku nezavisnost.

Lider Dveri se, naime, pozvao na deo intervjua predsednika Vučića italijanskoj agenciji ANSA o kosovskom problemu, u kojem je on govorio o priznanju nezavisnosti Kosova, a koji je agencija naknadno emitovala sa promenama.

Obradović ističe i da Vučić pregovara o priznanju nezavisnosti Kosova, i o tome da Kosovu budu pripojeni drugi delovi Srbije, „kompletna opština Preševo, osam sela u opštini Medveđa i Bujanovac“.

I poslanik SDS-Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je novinarima da sedam godina u parlamentu nije bilo rasprave o Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite