ČISTA MRŽNJA: Oskrnavljeni spomenici Patrijarha Pavla i Nikole Tesle! (FOTO)

ČISTA MRŽNJA: Oskrnavljeni spomenici Patrijarha Pavla i Nikole Tesle! (FOTO)

U Tašmajdanskom parku gde je postavljena statua Patrijarha Pavla došlo je do skrnavljenja njegovog spomenika.

Pripadnice feminističkih političkih organizacija obukle su Patrijarha Pavla u žensku kecelju, dok su na spomenik Nikole Tesle okačili slogan koji po svemu sudeći pokazuje da muškarcima nije mesto u nauci.

Potez je izazvao toliki revolt građana da je čak LGBT aktivista Predrag Azdejković je na svom Tviter nalogu napisao da je došlo „kontraproduktivnog izdrkavanja feministkinja“ okačivši ovu fotografiju.

– Ovo se zove kontraproduktivno izdrkavanje feministkinja, napisao je Azdejković kritikujući one koji su uradili ovako nešto.

Naime, Patrijarh je ranije kritikovao izvršenje abortusa i pozvao vernike da pokažu nelicemernu ljubav jedni prema drugima i prema svim ljudima tako što će svako da pobedi sebe, da prevazidje sopstvenu sebičnost, izadje iz sopstvenog interesa u žrtveno, nesebično.

„Najveći previd činimo u vezi sa čedomorstvom, jer nećemo da priznamo da je to greh ubistva deteta, motivisan sebičnošću nedostojnih roditelja. To je najgnusnije ubistvo, odbijanje blagoslova Božjeg i uskraćivanje prava na život novoj ličnosti. Još nerodjeno dete nije bezimeni zametak, fetus, to je čovek – duša živa“, govorio je.

„Znamo da će neki samozvani zaštitnici opet reći kako Crkva uskraćuje ljudska prava i slobodu, ali neka znaju da mi opominjemo iz ljubavi, bez omalovažavanja! A njima Bog blagi neka oprosti greh i neka ih prizove u zajednicu ljubavi“, rekao je ranije patrijarh Pavle.

On je podsećao i da je u Srbiji godišnje broj umrlih veći od broja rodjenih za 25.000 i izrazio nadu da će ti podaci pokrenuti mnoge na odgovorno razmišljanje i još bolje činjenje.

Pročitajte još:

Feministkinje iškrabale spomenik Knez Mihailu seksističkim porukama, izmazan blatom i izmetom?! (FOTO)

– Pokušajmo, u radosti božićnjega slavlja, da se izmirimo i da prevazidjemo sve naše besmislene podele, kazao je patrijarh Pavle dodajući da o svemu treba promišljati, suočavati različite stavove i raspravljati, ali da to ne sme da bude razlog za medjusobnu mržnju ili za mržnju prema bilo kome, govorio je on.

Izvor: Espreso/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite