LIBERALI U PANICI: Tramp obećao, zabranjuje cenzuru zbog „govora mržnje“ (VIDEO)

LIBERALI U PANICI: Tramp obećao, zabranjuje cenzuru zbog „govora mržnje“ (VIDEO)

Predsednik Sjedinjenih Američkih država odlučio je da stavi tačku na gušenje slobode govora i mišljenja pod maskom „govora mržnja“.

Protekle decenije svedoci smo nove verzije cenzure oličene po termininima političke korektnosti i navodne borbe protiv govora mržnja, a ova praksa je naročito uzela maha od 2016 godine, prvi na udaru su društvene mreže i univerziteti.

Lider Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je govoreći na konvenciji konzervativaca CPAC, obećao da će doneti nove mere kako bi sprečio cenzuru slobode govore koja je prisutna na univerzitetima. Naime američki fakulteti i njihovi profesori u velikoj većini naginju liberalni i levičarskim gledištima, pa su tako studenti redovno ugroženi i ne smeju da slobodno izraze svoje mišljenje.

Proteklih godina zabranjene su brojne tribine na američkim fakultetima, zbog navodnog širenja mržnje. One su često išle u sferu bizarnog pa je tako govornik Ben Šapiro  zabranjen na univerzitetu Džorž Vašington zbog optužbi da je  neo-nacista iako se radi o Jevrejinu.

Pročitajte još:

BRNABIĆ POPILA ŠAMAR OD UNICEF-a: Njeni podaci su lažni, 115.000 dece živi u apsolutnom siromaštvu!
DRASTIČNA RADIKALIZACIJA PROTESTA: Za subotu spremna blokada zgrade RTS!
OVAKO PUTIN REŠAVA BELU KUGU: Porodicama sa troje dece daje 14.000 evra! (VIDEO)

Tramp je u svom govoru poručio da će ukinuti svaku državnu pomoć onim fakultetima koji sputavaju slobodu govora.

„Ponosan sam da vam saopštim da ću uskoro potpisati izvršnu odluku, kojom će univerziteti biti u obavezi da podrže slobodu govora ukoliko žele federalne fondove“ rekao je predsednik SAD.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite