VAŠINGTON: Srbija će priznati Kosovo tokom 2019. godine, to je već dogovoreno!

VAŠINGTON: Srbija će priznati Kosovo tokom 2019. godine, to je već dogovoreno!

Neimenovani visoki zvaničnik SAD izjavio je da je stav njegove vlade da međusobno priznanje Kosova i Srbije treba da se postigne tokom 2019. godine.

Foto: Pixabay

Priznanje će se postići kao rezultat sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma, piše danas prištinski dnevnik „Koha ditore“.

On je dodao da SAD ne može da garantuje Kosovu da u tom dokumentu neće biti reči i o promeni granica.

Neimenovani visoki zvaničnik je za taj dnevnik rekao da je pravo obe strane da idu ka sporazumu koji žele, ali da SAD neće prihvatiti bilo kakav sporazum.

Uprkos svim opasnostima i implikacijama koje nosi promena granica na Balkanu, kao jedna od mogućih opcija, zvaničnik SAD kaže da se ne treba bojati dijaloga i epiloga koji on može da donese.

Kazao je da nije američka politika da diktira sadržaj sporazuma između Kosova i Srbije, ali konačni cilj treba da bude međusobno priznanje i otvaranje perspektive za učlanjenje u EU za obe strane, kao i za Kosovo u UN.

Pročitajte još:

BRNABIĆ POPILA ŠAMAR OD UNICEF-a: Njeni podaci su lažni, 115.000 dece živi u apsolutnom siromaštvu!
DRASTIČNA RADIKALIZACIJA PROTESTA: Za subotu spremna blokada zgrade RTS!
OVAKO PUTIN REŠAVA BELU KUGU: Porodicama sa troje dece daje 14.000 evra! (VIDEO)

Visoki američki zvaničnik je priznao da neće biti lako postizanje sporazuma, imajući u vidu pozicije strana u dijalogu, ali je insistirao da treba da bude mnogo većeg angažovanja.

Ponovio je nekoliko puta da se sveobuhvatni sporazum treba završiti međusobnim priznanjem i da je to „jasno stavljeno do znanja i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite