ISTRAŽIVANJE VLADE: 1 od 5 migranata veruje da je žena krivac za silovanje!

ISTRAŽIVANJE VLADE: 1 od 5 migranata veruje da je žena krivac za silovanje!

17% pripadnika etničkih manjina u Danskoj veruje da su Dankinje koje su „neprikladno obučene“ same krive ukoliko budu silovane, pokazuje najnovije istraživanje. 

Foto: Pixabay

Eva Kjer Hansen ministarka za pitanja ravnopravnosti iz vladajuće Venstre partije kaže da je šokirana da je broj toliko visok.

„Veoma sam besna zbog ovoga, takvi stavovi su nadopustivi, ovo pokazuju da nam je potrebna debata o tome koje vrednosti želimo da imamo“ rekla je Hansen. Danska ministarka naglašava da deo migrantske manjine i dalje ne želi jednakost između muškaraca i žene u njihovim porodicama.

„Oni i dalje imaju stav da su žene odgovorne samo za podizanje dece i da muškarci uvek trebaju da imaju zadnju reč. Njima nije dozvoljeno da imaju muškarce za prijatelje i uredu je ukoliko muškarac želi da brani svoju čast putem nasilja“ ističe ministarka.

Istraživanje sprovedeno prošle godine pokazalo je da 50% osuđenih za silovanje i pokušaj silovanja između januara 2016 godine i maja 2017 čine migranti, što je daleko veći broj od njihove proporcionalne zastupljenosti u Danskoj, jer oni čine svega 12.9% ukupne polupacije, dok su počinili polovinu ukupnog broja silovanja. Među osuđenima prednjače Somalijci, Afganistanci, Eritrejci, Iračani i Kamerunci.

Još jedno pitanje na anketi koje je uznemirili javnost u Danskoj je odnos migranata prema homoseksualcima. Čak 22% migranata je reklo da istopolne veze trebaju da budu zabranjene u društvu, a veruje se da su procenti čak i veći jer određeni broj osoba krije svoju netoleranciju i ne žele da je javno iskažu na anketama.

Istraživanje možete pogledati klikom OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite