INDOKTRINACIJA DECE: NATO vojnici držali predavanje u srpskoj školi, bilo incidenata! (VIDEO)

INDOKTRINACIJA DECE: NATO vojnici držali predavanje u srpskoj školi, bilo incidenata! (VIDEO)

Čas su držali povodom 8. marta i to na engleskom jeziku da bi, kako je objašnjeno, đaci vežbali ovaj jezik. Ipak pažnju javnosti izazvao je incident kada je jedan Vranjanac ustao i rekao vojnicima da nisu dobrodošli, što je propraćeno aplauzom učenika. Istovremeno krenula je rasprava da li su vojnici SAD po automatizmu i vojnici NATO pakta, jer je Amerika deo tog saveza sa svom svojom vojskom.

Američki vojnici održali su đacima u vranjskoj Gimnaziji čas o svom humanitarnom radu i humanitarnim misijama koje sprovode. Čas su držali povodom 8. marta i to na engleskom jeziku da bi, kako je objašnjeno, đaci vežbali ovaj jezik.

I možda se za predavanje ne bi ni čulo da jedan Vranjanac, nije ustao usred časa i Amerikancima na engleskom jeziku odbrusio:

– Nemate vi šta da tražite ovde. Drugo bi bilo da ste došli kao civili u grad koji rado prima goste odakle god da su, ali ne i goste u uniformama onih koji su ubijali našu decu – poručio jedan čovek iz publike

On je rekao i da vojnici nisu dobrodošli i da je to prvi put još od Drugog svetskog rata da se okupatorska vojska nesmetano kreće i drži predavanja. Kako je naveo, NATO je u Vranju ubio 63 građanina.

Njegovo izlaganje je bilo propraćeno aplauzom učenika.

S druge strane, direktorka gimnazije Suzana Mišić Stanković kaže da su učenici navodno aplauzom pozdravili i američke predavače, i tvrdi da nije reč o NATO vojnicima već vojnicima SAD.

Ipak sa druge strane Amerika sa druge strane Amerika je članica NATO-a, pa tako sa celom svojom vojskom pripada navedenom savezu. bez obzira da li su pojedinačni vojnici trenutno u okvirima misije NATO pakta.

– To je nacionalna garda Ohaja koja je, na inicijativu američke ambasade, došla u školu da povodom 8. marta govori o tome kako je biti žena u vojsci – kaže direktorka.

Ipak, na društvenim mrežama već se širi vest da su čas održali NATO vojnici, mada ni činjenica da su to Amerikanci iz nacionalne garde verovatno ne bi umanjila gnev građana.

Pročitajte još:

ŠEŠELJ: Kad Albanci napadnu naša vojska ne treba da zauzme Sever, već celo Kosovo! (VIDEO)
SRBIJA UVODI TREĆI POL: Ukidaju se mama i tata, bićete roditelj 1 ili roditelj 2!
LEČIĆ NAZVAO VUČIĆA DEMONOM: Uskoro novi 5. oktobar, dolaze ljudi iz unutrašnjosti! (VIDEO)

Od NATO bombardovanja Srbije uskoro se navršava 20 godina, a rane koje su ostale verovatno neće zaceliti nikada. Teško je zaboraviti nevine dečje žrtve i civile koji su ubijani zabranjenim kasetnim bombama.

Izvor: Dnevna Gazeta/Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite