POSLEDNJA PRETNJA ORBANA: Pritiskajte nas i EU će se raspasti!

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je da je raspad Europske Unije sasvim moguć ako Brisel nastavi da zemljama članicama nameće svoju proimigracionu politiku.

„Ako nas puste na miru i ne budu nam nametali islamizaciju, Europa može nastaviti da živi kao klub slobodnih nacija“, kazao je Orban, ali i dodao da „ako Brisel bude terao Mađarsku da prihvati UN-ov migracijski sporazum ili nas odluke Europske Komisije budu primoravale na prihvaćanje politike koja nama ne odgovara, raspad Europske Unije nije isključen“.

Orban je ujedno pozdravio izjavu francuskog predsednika Makrona o potrebi reforme Europske Unije, te izjavio kako bi to mogao biti početak ozbiljnih razgovora o budućnosti Europe.

Orban je načelno podrža Makronov predlog o reformi šengenske politike i uspostavljanju zajedničkih pograničnih snaga te kancelarija za azil na nivou EU.

Pročitajte još:

INDOKTRINACIJA DECE: NATO vojnici držali predavanje u srpskoj školi, bilo incidenata! (VIDEO)
ŠEŠELJ: Kad Albanci napadnu naša vojska ne treba da zauzme Sever, već celo Kosovo! (VIDEO)
PACOLI PORUČIO VUČIĆU: Ne igraj se moleru!

Orban se u poslednje vreme našao na meti kritika zbog svoje antibriselske medijske kampanje, a posebno od strane EPP, asocijacije, poslaničkog kluba kojoj pripadaju vladajući Fides i sam Orban. EPP zaprietio je izbacivanjem Fidesa iz članstva zbog politike medijskih napada na milijardera Džeordža Soroša, kao i plakata na kojima se nalazi predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite