Nacionalistički grafiti ispred škole u kojoj su zabranili Gavrila Principa i Dogodine u Prizrenu (FOTO)

Nacionalistički grafiti ispred škole u kojoj su zabranili Gavrila Principa i Dogodine u Prizrenu (FOTO)

Isped osnovne škole Nikola Tesla u Rakovici čiji je direktor zabranio deci da nose majice sa likom Gavrila Principa i Dogodine u Prizrenu osvanuli su nacionalistički grafiti.

Stanislav Stevuljević, direktor osnovne škole “Nikola Tesla” došao je u žižu pažnje medija nakon što je zabranio učenicima da nose majice na kojima se nalazi lik narodnog heroja Gavrila Principa i one koje sadrže poruke o srpskom Kosovu.

Ispred škole u Rakovici osvanuli su grafiti sa porukama “Dogodine u Prizrenu”, “Iz principa” i “Ostavka”. Grafite je potpisala omladina Srpske radikalne stranke.

Radikali su nedavno zatražili da direktor podnese ostavku sa te funkcije kako navode zbog političkog terorisanja dece.
Predraga Marinković predsednik omladine SRS, rekao je da je takav akt potvrda autošovinističke mržnje koju gaji direktor Stevuljević.

Zahtevamo da Stevuljević podnese ostavku i da se izvini učenicima i roditeljima dece nad kojom je vršio teror zbog majica, da je ovo bilo koja druga država iz regiona ovo nas ne bi čudio, ali ovo je Srbija, a direktor je najstrašniji primer autošovinizma za koji sam čuo još od Tadićevog i Čedinog sramnog klečanja pred biznismenkama Srebrenice – poručio je Marinković.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite