Dok je ubijao muslimane slušao četničke pesme, na šanžerima Miloš Obilić! (VIDEO)

Dok je ubijao muslimane slušao četničke pesme, na šanžerima Miloš Obilić! (VIDEO)

Australijanac koji je upao u džamiju i usmrtio preko 40 muslimana, pre napada je slušao četničku pesmu „Od Bihaća do Petrovca sela“. Kako se nezvanično saznaje u manifestu koji obrazlaže razloge napada, se navodi da je on osveta za islamske terorističke napade.

Na Novom Zelandu dogodio se teroristički napad na dve džamije, u kom je 49 muslimana ubijeno, a 20 ranjeno. Na Jutjubu je osvanuo snimak iz kola pre nego što je izvršen napad.

Dok se spremao za ulazak u džamiju, Australijanac je slušao pesmu popularnu tokom rata 90-ih „Od Bihaća do Petrovca sela“.

On je osim „pripremnog dela“, putujući u kolima, snimio i sam čin terorističkog napada. Na tom snimku se vidi kako on sa dugom cevi ulazi u džamije i počinje paljbu.

Brenton Tarant, 28-godišnji Australijanac je u automobilu, kojim se dovezao do džamije u kojoj je ubio desetine ljudi, slušao i pesmu posvećenu Radovanu Karadžiću.

“Poreklo jezika kojim govorim je evropsko, moja kultura je evropska, moja politička ubeđenja su evropska, moja filozofska uverenja su evropska, moj identitet je evropski i, najvažnije, moja krv je evropska. Šta je Australijanac nego pijani Evropljanin? Šalim se, ali Australija je evropska kolonija”, naveo je Tarant.

On je dodao i da sebe opisuje kao komunistu, anarhistu, libertarijanca, etnonacionalistu i ekofašistu.

Eksplicitni snimak samog napada u kome je ubijeno preko 40 ljudi u džamiji možete pogledati klikom OVDE

Mladić je na oružju ispisao i datume velikih istorijskih bitaka, između ostalog natpise Acre 1189  i Vienna 1683. Tokom opsade Beča 1683. godine od strane Turaka Osmanlija u pokušaju da kolonizuju centralnu evropu formirana je velika hrišćanska konfederacija koja je zaustavila dalju ekspaniziju islama u Evropu.

“Na oružju i okvirima za municiju je ispisao imena i nekoliko srpskih vojnih figura, uključujući Miloša Obilića, Baju Pivljanina, Novaka Vujoševića, Marka Miljanova. Uoči napada je slušao muziku na srpskom jeziku, pesmu posvećenu Radovanu Karadžiću”, dodaje se.

Istovremeno pored nacionalističke sadržine pesme napadač za sebe istovremeno kaže da je levičar, komunista i anarhista.

Pročitajte još:

FakeNews.rs uhvaćen u prevarama! Sajt protiv lažnih vesti u Srbiji, izmisljao vesti! (FOTO)
NORVEŠKA POLICIJA: Izgubili smo kontrolu nad delom Osla, migranti siluju i dave žene po ulicama! (VIDEO)

Zemlja porekla napadača Australija, je jedna od država koja se suočila sa pretnjom islamskog terorizma pa je pre par meseci sprečen masakr planiran za Božić u Melburnu, a uhapšeno je troje muškaraca.

Uprkos spekulacijama na društvenim mrežama, nije poznato da li je džamija u susednom Novom Zelandu izabrana za napad nasumično ili je u prošlosti imala veze sa radikalizacijom terorista,

Pre napada Brenton Tarant, na Tviteru je postavio manifest u kome objašnjava zašto će krenuti u napad. Nezvanično mediji prenose da je napad odmazda grupe za islamističke terorističke napade i da grupa zahteva obustavu masovne migracije.

Ovo su stihovi pesme koja se čula u napadačevom automobilu:

Od Bihaća do Petrovca sela, do Petrovca sela
Srpska zemlja napadnuta cela, napadnuta cela.

Joj da vide hrvatske Ustaše, hrvatske Ustaše
Ne dirajte vi ognjište naše, vi ognjište naše

Karadžiću vodi Srbe svoje, vodi Srbe svoje
Nek se vidi, nikog se ne boje, nikog se ne boje

Iz Krajine krenuli su vuci, krenuli su vuci
Čuvajte se Ustaše i Turci, Ustaše i Turci.

Karadžiću vodi Srbe svoje, vodi Srbe svoje
Nek se vidi, nikog se ne boje, nikog se ne boje.

Izvor: Dnevna Gazeta/Alo

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite