Napadač na džamiju u svom manifestu pisao o Srbima, NATO bombardovanju i Kosovu!

Napadač na džamiju u svom manifestu pisao o Srbima, NATO bombardovanju i Kosovu!

Brenton Tarant, 28-godišnji državljanin Australije koji je ubio više desetina ljudi u napadu na Novom Zelandu, pre nekoliko dana je na „Tviteru“ objavio manifest u kom najavljuje da će izvršiti napad.

Napadač na džamije na Novom Zelandu, gde je poginulo najmanje 49 osoba, objavio je manifest na 74 strane iz kog se može zaključiti da je opsednut nadmoćnošću bele rase nad ostalima, pogotovo muslimanima.

„Želim da pokažem osvajačima da naše zemlje nikada neće biti njihove zemlje, naše domovine su naše i da, sve dok beli čovek živi, oni nikada neće osvojiti naše zemlje i oni nikada neće zameniti naše ljude. Po definiciji, onda da. To je teroristički napad. Ali ja verujem da je to partijska akcija protiv okupatorske sile“, napisao je Tarant u manifestu, prenosi Dejli mejl.

U manifestu piše da je inspirisan delima norveškog desničara Andresa Brejvika, koji je 2011. u centru Osla ubio 77 osoba.

Osim Brejvikom, napadač je bio inspirisan i desničarskim pokretima i ličnostima širom sveta – iz Rusije, Bugarske, uključujući i Balkan.

Na oružju koje je koristio u napadu ispisani su datumi više bitaka protiv Otomanske imperije, poput Bitke kod Beča 1863, kao i imena više vojskovođa i istorijskih ličnosti.

Neka od imena ispisana su i ćirilicom – Stefan Lazar, Miloš Obilić, Marko Miljanov i Bajo Pivljanin.

Lazar Hrebeljanović, srpski knez Lazar (1329–1389), poginuo je u boju sa Turcima na Kosovu Polju 28. juna 1389. Koristio je kraljevsko ime Stefan Lazar.

Miloš Obilić, srpski vitez koji je ubio turskog sultana u Kosovskoj bici 28. juna 1389. godine.

Marko Miljanov (1833-1901) bio je crnogorski narodni književnik, vojskovođa i vojvoda iz plemena Kuči.

Bajo Pivljanin (1630-1687), čuveni hajdučki harambaša iz Pive.

Dalje u manifestu Tarant spominje i učešće Sjedinjenih Država i NATO alijanse u dešavanjima na Kosovu. Nazivajući proces balkanizacijom, Tarant piše da „neće dozvoliti da se ikada više ponovi da se SAD i NATO bore na strani muslimana i ubijaju hrišćane u Evropi“.

Pročitajte još:

FakeNews.rs uhvaćen u prevarama! Sajt protiv lažnih vesti u Srbiji, izmisljao vesti! (FOTO)
Dok je ubijao muslimane slušao četničke pesme, na šanžerima Miloš Obilić! (VIDEO)

Takođe, na internetu su se pojavili snimci iz automobila pre napada na kojima se čuju pesme posvećene Radovanu Karadžiću, prvom predesniku Republike Srpske, kojem se sudi u Hagu.

Izvor: RTS

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite