U DŽAMIJI DRŽALI ORUŽJE: Muslimani pucali na napadače iz sačmara i automatskih pušaka!

U DŽAMIJI DRŽALI ORUŽJE: Muslimani pucali na napadače iz sačmara i automatskih pušaka!

Džamiji Al Noor na Novom Zelandu nije jedina džamija koje je napadnuta tokom jučerašnjeg dana, a u drugoj u naselju Linwood u verskom objektu se nalazilo oružje pa su okupljeni muslimani iz džamije počeli da pucaju u pravcu Australijanaca.

Brenton Tarant koji za sebe kaže da je komunisti, anarhista i etno-nacionalista napao je džamiju Al Noor, ipak on nije jedini napadač u jučerašnjem incidentu, pored njega uhapšena su još 3 osobe koje su napale drugu džamiju na Novom Zelandu.

U džamiji u Linwood skaldišteno je oružje, pa su okupljeni muslimani ubrzo počeli da pucaju na napadače.

Kako kaže očevidac Mark Nikolas, a prenosi New Zealand Herald čuo je pet pucanja, a onda su okupljeni uzvratili vatru iz pušaka i sačmara.

Doke je prvi napda na džamiju Al Noor traja 17 minuta, a napadač je imao vremena da se vrati po dodatnu municiju, nakon pucnjave u Linwood-u napadači su pobegli videvši da se u džamiji nalazi ozbiljan arsenal oružje i da neće uspeti da se probiju unutra. Policija nije precizirala odakle oružje u verskom objektu.

Bezbednostne službe i dalje nisu saopštile da li su džamije izabrane kao meta sa namerom ili nasumično. Opozicioni poslanik u parlamentu susedne Australije Frejzer Aning rekao je da je napad posledica migracione politike i fanatizma migranta koji dolaze u Australiju i na Novi Zeland.

Nakon izjave poslanik je napadnut tokom konferencije kada ga je jedan mladić sa leža udario jajetom u glavu. Više to tome možete pogledati klikom OVDE.

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta/New Zealand Herald

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite