Migrantima zabranjen ulazak u škole i vrtiće, zbog višestrukih silovanja dece!

Migrantima zabranjen ulazak u škole i vrtiće, zbog višestrukih silovanja dece!

Finska opština Oulu saopštila je da migrantima više nije dozvoljeno da ulaze u škole i vrtiće. 

Foto: Pixabay

Zabrana ulaska usledila je nakon inicijative roditelja, da se obustave takozvane „integracijske posete“ u kojima su migranti dolazili u školu kako bi se upoznali sa Fincima kao narodom, a roditelji su zabrinuti za bezbednost dece nakon skorašnjeg talasa silovanja koja su počinjena od strane migranata nad mladim devojkama u tom mestu.

Prema Finskoj policiji, počinioci niza nedavnih silovanja bili su migranti koji su nedavno primljeni u državu, dok su sve žrtve bile devojčice evropskog porekla mlađe od 15 godina.

Napadi se nisu desili samo u mestu Oulu u oblasti Severna Ostrobotnia, ali su u tom mestu čak 10 migranata pod istragom za seksualno zlostavljanje devojčica od kojih najmlađa ima 10 godina.

Kao rezultat masovnog nasilja roditelji su zahtevali da se prekine sa eksperimentalnim programom ESIKOTO koji bi navodno trebao da pomogne u integraciji stranaca u finsko društvo.

Mika Penttila zadužena za kulturu i obrazovanje u opštini Oulu saopštila je da su se organizatori multikulturalnog projekta složili da se prekinu posete školama i vrtićima.

Izveštaji o kriminalnoj statistici u opštini pokazali su da je između 2017 i 2018 godine broj silovanja skočio za čak 20% rekao je zamenik načelnika policije Arto Karnaranta. Ovakav porast broja napastvovanja se poklapa sa vremenom kada je počelo naseljavanje migranata

Izvor: Dnevna Gazeta/Voice of Europe

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite