REPRIZA KOSOVA U FRANCUSKOJ: Za 11 dana demolirano 9 crkava, palili ih i razmazivali fekalije!

REPRIZA KOSOVA U FRANCUSKOJ: Za 11 dana demolirano 9 crkava, palili ih i razmazivali fekalije!

Netolerancija prema hiršćanskoj populaciji u zemljama Zapadne Evrope počela je da podseća na martovsko nasilje na Kosovu i Metohiji, a talas nasilja i verske mržnje nad crkvama u migrantskim četvrtima u Francuskoj je nažalost u uzlaznoj putanji.

Bazilika stara više od 800 godina u pariškoj četvrti San Deni, nastanjenoj imigrantima, teško je devastirana prošle nedelje. Na crkvi su razbijeni prozori, a teško su oštećene i 200 godina stare orgulje.

Pun opseg oštećenja otkriven je tek prošle nedelje kada je orguljaš otkrio oštećenje na neprocenljivim orguljama starim preko 200 godina.

Ista crkva prošle je godine bila metom protesta marksističkih ekstremista i imigranata koji su na taj način protestvovali protiv novog zakona o ilegalnoj imigraciji, a zahtevali su da sva migracija bude legalna.

Područje San Denije većinski je nastanjeno imigrantima, a u javnosti je na glasu kao jedna od „no-go zona“ to jest delova grada gde je opasno da uđete ukoliko ste evropskog porekla.

Tijekom ovog meseca je čak 9 crkava bilo metama vandalskih napada za samo 11 dana. U većini su porušeni kipovi, u nekim su zapaljene i vatre, a u crkvi u Nimesu su čak i fekalije razmazane po zidovima.

Izvor: Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite