GDE SU TI SADA MIGRANTI: Merkelova napravila katastrofalni privredni rast, samo 0.8%…

GDE SU TI SADA MIGRANTI: Merkelova napravila katastrofalni privredni rast, samo 0.8%…

Nemačku očekuje ekonomski sumrak. Tim ekonomskih savetnika nemačke vlade gotovo je prepolovio prognozu rasta Nemačke za ovu godinu na 0,8 odsto. Uprkos stavu režima da u državi nedostaju radnici i da će Nemačka dovođenjem migranata osnažiti svoju privredu. 

Foto: Flickr

Opozicija predvođena AfD upozoravala je da će masovna migracija osakatiti ekonomiju države zbog velikog broja migranata koji su na socijalnoj pomoći, a sada su se njihova upozorenja pokazala kao ispravna. Veliki porezi kojima je punjen budžet kako bi se davale socijalne beneficije, sputali su ekonomski razvoj.

Danas je Nemačka izvršila najnovije u nizu smanjenja projekcija ekonomske ekspanzije za najveću evropsku ekonomiju.

U današnjem redovnom ažuriranom izveštaju, panel ekonomista je srezao prognozu rasta za 2019. godinu sa prethodnih 1,5 posto, ali je naveo da bi sledeće godine rast trebalo da ubrza na 1,7 procenata, prenosi agencija AP.

Ovo smanjenje dolazi nakon što su Evropska komisija i Međunarodni monetarni fond snizili izglede rasta nemačkog bruto domaćeg proizvoda za 2019.

Nezavisni eksperti su u saopštenju naveli da su na nižu prognozu snažno uticale naknadni posledice slabih ekonomskih rezultata na kraju prošle godine, kada je privredni rast u velikoj meri ukočen jednokratnim faktorima vezanim za nove standarde o emisiji gasova u automobilskoj industriji.

Pročitajte još:

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Migranti se sukobili sa policijom, žandarmi ih pržila strujom!
SRBIJA IH VIŠE NEĆE GLEDATI: Tramp ugasio liberalne medije Glas Amerike i Radio Slobodna Evropa!
NOVI ZAKON ZABRANJUJE BOJKOT: Stranke koje ne izlaze na izbore biće ugašene!

Nemački proizvođači automobila suočili su se tada sa problemima kod sertifikacije vozila prema novim, realnijim testovima emisije gasova koji su stupili na snagu 1. septembra.

Eksperti su takođe ukazali na visoke rizike koje u pogledu budućnosti predstavljaju neizvesnost oko Bregzita i globalni trgovinski sporovi. Kristof Šmit, predsednik panela ekonomista, rekao je da je „vrhunac nemačkog oporavka završen, ali se ne očekuje recesija s obzirom na snažnu domaću tražnju“.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite