SRBIJA IH VIŠE NEĆE GLEDATI: Tramp ugasio liberalne medije Glas Amerike i Radio Slobodna Evropa!

SRBIJA IH VIŠE NEĆE GLEDATI: Tramp ugasio liberalne medije Glas Amerike i Radio Slobodna Evropa!

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa podnela je Kongresu nacrt budžeta za 2020. godinu koji predviđa smanjenje sredstava za inostrane programe za 22 procenta, uključujući i ukidanje tri servisa poznata po svom pro-liberlnom izveštavanju „Radija Slobodna Evropa“ (RSE), kao i „Glas Amerike“ i „Radio Slobodnu Aziju“.

Foto: Pixabay

Prema tom predlogu, budžet RSE trebalo bi da bude smanjen sa 124 miliona dolara, koliko je iznosio u 2019. godini, na 87 miliona u 2020. godini, prenosi RSE.

Smanjenje predviđa sveobuhvatne mere štednje, uključujući ukidanje Gruzijskog, Tatar-Baškir i Severno-kavkaskog servisa tokom fiskalne 2020. godine.

Takođe, predlogom budžeta je predviđena i redukcija u okviru Balkanskog servisa „obustavljanjem operacija u Crnoj Gori i Makedoniji“.

Pročitaje još:

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Migranti se sukobili sa policijom, žandarmi ih pržila strujom!
JEREMIĆEV ULTIMATUM VUČIĆU: Ostavka ili blokiramo puteve i institucije, paralisaćemo zemlju!
NOVI ZAKON ZABRANJUJE BOJKOT: Stranke koje ne izlaze na izbore biće ugašene!

Ujedno, predlogom budžeta za 2020. godinu predviđeno je manje sredstava za Glas Amerike, Radio Slobodnu Aziju i druge emitere „Agencije za globalne medije SAD“.

Trampov budžetski predlog za 2020. godinu je najveći u istoriji SAD i iznosi 4,7 biliona dolara, uključujući povećanje troškova za odbranu za 750 milijardi dolara i 8,6 milijardi za izgradnju fizičkih barijera na granici sa Meksikom.

Predlog budžeta šalje se Kongresu SAD koji ima ključnu ulogu u konačnoj odluci o državnom budžetu.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite