MRZITELJ SRBA PROTIV-KANDIDAT TRAMPU: Šovinista Bajden spremio pare za izbore!

MRZITELJ SRBA PROTIV-KANDIDAT TRAMPU: Šovinista Bajden spremio pare za izbore!

Džozef Bajden je prilikom susreta sa svojim pristalicama rekao da namerava da se kandiduje za predsednika SAD – objavio je „The Wall Street Journal“.

Isti list je istakao da je to bio „uski krug Bajdenovih pristalica“ i naveo da je bivši potpredsednik SAD zamolio da mu bude obezbeđena novčana potpora za predizbornu kampanju.

Čak je precizirao da mu u najkraćem roku potrebno „nekoliko miliona dolara za otpočinjanje kampanje“, prenosi „Fakti.org“

Prema anketama, Bajden je među najpopularnijim unutar svoje Demokratske partije, uključujući i one koji su već najavili svoje kandidature.

To su učinili bivši kongresmen iz Teksasa Beto O`Rurk, kongresmen Tulsi Habard, senator iz vermonta Berni Sanders,, senator iz Nju Džersija Kori Buker, senator iz Njujorka Kirsten Džilibrand, senator iz Minesote Emi Klobušar, gradonačelnik Saut-Benda Pit Batigig i bivši gradonačelnik San Antonija Džulian Kastro.

Pročitajte još:
VUČIĆ NI DA PISNE: Vojska Albanije ušla na Kosovo, raspoređena za manevre i vežbe!
STUDENTI BLOKIRALI SAOBRAĆAJ: Nećemo sendviče, Vučiću uhapsi nas! (VIDEO)
MERKELOVA ZALEPILA ŠAMAR VUČIĆU: Zaboravi Trampa, nema podele priznaćeš Kosovo!

Podsećamo da se Džo Bajden zalagao za oružanu intervenciju protiv Jugoslavije 1999. godine i da je jedan od najvećih promotera nezavisnosti Kosova u svetu.

Američki liberal poznat je i po šovinistički izjavama kojim je šrio mržnju prema osobama srpske nacionalnosti, a najpoznatija takva izjava Bajdena je „Srbi su nepismeni degenerici i treba ih staviti u nacisticke logore“.

Izvor: IN4S/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite