BRNABIĆ O NATO ZLOČINIMA: Nismo mi krivi, ali Srbija mora da oprosti! (VIDEO)

BRNABIĆ O NATO ZLOČINIMA: Nismo mi krivi, ali Srbija mora da oprosti! (VIDEO)

Srbija mora da pokuša da oprosti, jer je jedini put da ostvarimo sve naše potencijale, a ja verujem da ih imamo mnogo, da se okrenemo budućnosti, partnerstvu i saradnji, rekla je premijerka. Na konferenciji povodom NATO bombardovanja Brnabić je zemlje koje su bombardovale Srbiju nazivala partnerima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas da je bombardovanje SR Jugoslavije bilo greška drugih, a ne građana koji su u sred Evrope na kraju 20. veka bili žrtve onih sa kojima su se u dva svetska rata borili. Ipak istovremeno Brnabićka poziva Srbe da oproste zločinačko bombardovanje NATO pakta.

– Za našu zajedničku budućnost bilo bi dobro da i oni budu toga svesni, da budu svesni greške agresije nad nedužnim stanovništvom – rekla je Brnabić otvarajući konferenciju „Bomabardovanje SR Jugoslavije 20 godina posle“.

Premijerka je rekla da Srbiji niko ne treba da spočitava greške iz prošlosti, jer je svesna da nije bezgrešna, ali da je bombardovanje bila greška drugih.

– Ali Srbija mora da pokuša da oprosti, jer je jedini put da ostvarimo sve naše potencijale, a ja verujem da ih imamo mnogo, da se okrenemo budućnosti, partnerstvu i saradnji – rekla je premijerka.

Ona je istakla da Srbija nikada neće zaboraviti prijatelje koji su bili na njenoj strani kada je bilo najteže, ali da će nastaviti da gradi mostove ka onima sa kojima se 1999. godine nije razumela, a danas je blizak partner, kao i ka onima sa kojima se ni danas ne razume.

– Samo tako možemo izgraditi prosperitetnu i modernu Srbiju – rekla je ona.

Istakla je da Srbija ne sme da zaboravi 1999. godinu, žrtve, porušene mostove i fabrike, kao ni sve ono za šta je u to vreme izmišljen više nego uvredljiv termin „kolateralna šteta“.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta/Telegraf

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite