LGBT zvezda Srbije osuđen za zlostavljanje dečaka, kazna kućni pritvor!

LGBT zvezda Srbije osuđen za zlostavljanje dečaka, kazna kućni pritvor!

Beogradski glumac Goran Jevtić (41) osuđen je danas u Osnovnom sudu u Somboru na deset meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom L. K., koji je u tom trenutku imao 16 godina. Jevtić je optužen da je imao prisilne gej odnose sa detetom 2014. godine. 

Sud ga je proglasio krivim zbog toga što je imao oralni seks sa maloletnikom. Jevtović je postao poznat ulogom gej aktiviste i organizatora venčanja u kontroverznom filmu Parada, čime je postao zvezda u krugovima LGBT pokreta.

– Ukoliko presuda bude potvrđena, Jevtić će kaznu služiti u svom stanu, sa nanogicom, i neće ići u klasičan zatvor. Inače, za ovo krivično delo zaprećena je novčana ili maksimalna kazna do tri godine zatvora – kaže izvor. Ovakva odluka izazvala je lavinu na društvenim mrežama i optužbe da država normalizuje pedofiliju.

Detalji optužnice

Optužnica je, podsetimo, teretila glumca da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton. Istraga protiv glumca pokrenuta je naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dečaka.

– Glumac je od prvog dana pokretanja postupka tvrdio da nije prisilio maloletnika na oralni seks i da nije kriv. Sudski postupak je bio zatvoren za javnost pošto je oštećeni, u vreme kada se to dogodilo, bio maloletan – objašnjava sagovornik upućen u postupak.

Spopadao ga u toaletu

Tokom suđenja, koje je trajao gotovo punih pet godina, L. K., prema nezvaničnim informacijama, tvrdio je da ga je glumac spopadao u toaletu pozorišta i primoravao na oralni seks u trenutku kada je bio pod dejstvom alkohola. Takođe, saslušani su i veštaci neuropsihijatri i psiholozi, koji su ispitivali optuženog glumca, ali i njegovu žrtvu, kao i to da li je na mladića ovaj incident ostavio trajne posledice.

– Među brojnim svedocima koje je pozivao sud, bili su i neki glumci i radnici pozorišta koji su sporne noći učestvovali na žurki u Narodnom pozorištu, kao i roditelji mladića – objašnjava naš sagovornik.

Glumac se od izbijanja ove afere nije oglašavao u medijima, niti je hteo da komentariše optužnicu, ali ni samo suđenje. Njegov branilac, advokat Vladimir Horovic, danas takođe nije želeo da komentariše presudu, napominjući da je u pitanju postupak u kom je javnost bila isključena.

Pročitajte još:
ISTOPOLNI PAR USVOJIO BEBU: Gej otac posle 2 nedelje brutalno ubio devojčicu! (VIDEO)
SNIMALI ZLOSTAVLJANJE: Gej roditelji silovali sina, pa ga prostituisali pedofilima!

Jevtić se žali na presudu

Presuda Osnovnog suda u Somboru nije pravosnažna jer će tužilaštvo, optuženi glumac, ali i njegov branilac imati mogućnost da podnesu žalbe o kojima će odlučivati somborski Viši sud.

– Jevtić će se žaliti na presudu, on smatra da nije kriv i da nije trebalo da bude osuđen – kaže prijatelj glumca.

Jevtović je glumio u kontraverznom filmu Parada, čiji kritičari ocenjuju da je napravljen za političke svrhe u cilju širenje stereotipa i netrpeljivosti prema osobama koje se protive gej paradi. Tako su u filmu protivnici skupa su mahom prikazani kao Srbi neo-nacisti.

Pogledajte insert iz filma koji je Jevtovića učinio popularnim u LGBT krugovima:

Izvor: Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite