AMERIKANCI RUŠE MERKELOVU: Berlin optužio SAD za proteste zbog cenzure interneta! (VIDEO)

AMERIKANCI RUŠE MERKELOVU: Berlin optužio SAD za proteste zbog cenzure interneta! (VIDEO)

Iako su se stranka Angele Merkel CDU i njen koalicioni partner SPD dogovorili prilikom potpisivanja koalicijonog sporazuma da u Nemačkoj neće biti postavljeni internet filteri, ovo obećanje je pogaženo što je dovelo do masovnih protesta u Nemačkoj. Danas je vlast optužila SAD za organizovanje protesta.

Radi se o novom zakonu koji će građanima zabraniti postavljanje različitog tipa materijala na društvene mreže, zbog autorskih prava, ali kritičari zakona ističu da je njegova prava svrha uvod u opštu cenzuru interneta i gušenje slobode govora neistomišljenicima režima.

Na zvaničnom Tviter nalogu CDU okačen je tvit „Kada Američke korporacije sa masivnom upotrebom dezinformacija i plaćenim demostrantima pokušaju da blokiraju zakon onda je naša demokratije ugrožena“.

Prema izveštavjima medija bliskim vlastima na protestima je bilo prisutno oko 10.000 ljudi, dok nezavisni izvori tu cifru podižu na čak 100.000 demontranata koji su protestvovali protiv postavljanja filtera.

Protesti su pored Berlina organizovani u Hamburgu, Kelnu i Minhenu.

Pro-EU političar Daniel Caspary koji je deo vladajuće većine tvrdi da je proteste organizuju nevladine organizacije iz Amerike i da daju 450 evra po osobi za dolazak na skup.

Alex Voss jedan od najpoznatijih agitatora za usvajanje Artikla 13 u parlamentu EU takođe krivi Amerikance i tvrdi da kompanije kao što su Gugl, Jutjub i Fejsbuk namerno šire lažne informacije kako bi ostvarili svoje interese i sprečile donošenje novog zakona, jer bi se sa njima smanjio broj korisnika društvenih mreža.

Pročitajte još:
HITLEROV STUDENT: Makron zabranio proteste i izveo vojsku na ulice, ljudi se guše u suzavcu! (VIDEO)
PRIMORAO GA NA GEJ ORALNI SEKS: Oglasila se majka čije je dete silovao srpski glumac!

Skupovi protiv cenzure interneta organizovani su i u Austriji i Švajcarskoj.

Snimak okupljenih u Kelnu možete videti na sledećem snimku:

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite