(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Izbo sveštenika u sred mise, a sve prenošeno uživo na Fejsbuku! Krije se identitet napadača!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Izbo sveštenika u sred mise, a sve prenošeno uživo na Fejsbuku! Krije se identitet napadača!

Sveštenik u Monteralu krvnički je napadnut pred vernicima, kada mu je mlađi muškarac prišao tokom mise i izbo ga nožem. Policija Kanade i dalje nije objavila motiv za napad kao ni identitet napadača.

Sveštenik je napadnut tokom mise u Montrealu koja je uživo prenošena na televiziji i društvenim mrežama. Oko 8:40 otac Klaud Grou vršio je misu u crkvi svetog Džozefa kada mu je prišao napadač i napao ga nožem.

Mladić star 26 godina trčao je ka svešteniku i napravio mu dve rane na grudima, a nakon toga sveštenik je počeo da beži, dok su okupljeni vernici uprkos šoku dotrčali kako da spreče ubistvo.

Kako se saznaje rane su na sreću bile samo površinske, a nože se slomio prilikom uboda. Vernici su stali između sveštenika i napadača, a pošto je bio okružen velikim brojem ljudi i njegov pokušaj ubistva nije uspeo napadač je ostao na oltaru sve do dolaska policije.

„Brzo je hodao ka svešteniku, mislila sam da je hteo da klekne da kaže molitvu pred statuom svetog Džozefa, ali je brzo krenuo uz stepenice i izvadio nož“ rekla je žena očevidac brutalnog napada na versko lice.

Pročitajte još:
BILA JE ŽIVA I SVESNA DOK SU JE SEKLI: Sud otkrio kako su migranti raskomadali Italijanku!
(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Migrant zapalio prepun autobus dece, mališani vrištali dok je goreo!

Iako se šokantan napad dogodio pre skoro 24 sata policija Kanade iz nepoznatog razloga nije obajvila indentitet napadača kao ni njegov motiv. Uprkos brojnim spekulacijama na društvenim mrežama da se radi o migrantu i napadu motivisanom verskom mržnjom, a da pro-migrantska vlast premijera Džastina Trudoa želi da zataška detalje, zvanični organi još uvek to nisu potvrdili, ali ni demantovali.

NAPOMENA: Ukoliko ne uspete da pustite video snimak postoji mogućnost da je uklonjen sa društvenih mreža zbog cenzure, pod izgovorom političke korektnosti. U slučaju da ne možete da ga pogledate pokušajte klikom OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite