TRIPKOVIĆ: Islamisti ubijaju 143 puta više hrišćana, nego hrišćani muslimane!

TRIPKOVIĆ: Islamisti ubijaju 143 puta više hrišćana, nego hrišćani muslimane!

Teroristički napadi protiv muslimana na Zapadu kao onaj sa Novog Zelanda su ekstremno retki. Napad u mestu Krajstčurč, je prvi veliki napad na džamiju od onog u Kvebek Sitiju pre 2 godine u kome je stradalo 6 osoba kaže Srđa Trifković za Chronicles Magazine. 

Ipak ovaj napad je dominirao naslovnim stranama, za razliku od napada na crkvu u Aleksandriji 2017. godine u kome je ubijeno 45 hrišćanskih vernika, a ceo napad su ignorisali i mediji i zapadni političari.

Ukoliko napad na Novom Zelandu želimo da ozbiljno proanalizirami moramo da imamo u vidu da 30 miliona muslimana živi u zemljama Zapada, što dovodi verovatnoću da bilo koji musliman bude napadnut okvirno na 1 u 10 miliona (Kada se podeli populacije i prosek napada godišnje).

261 osoba je ubijena u napadima muslimana na ne-muslimane, za manje od 4 godine saml u jednoj zemlji Francuskoj koja ima popilaciju od 66 miliona.

To predstavlja prosečno 66 mrtvih godišnje. Francusz ima 10 puta veću šansu da bude ubijen od strane muslimana nego muslima da bude ubijen od strane ne-muslimanskog teroriste bilo gde u zapadnom svetu.

Razultati su drastično gori kada pogledate hrišćane i muslimane širom sveta. Prema podacima organizacije Open Doors samo u 2018 4.305 hrišćana koji se znaju po imenu ubijeno je od strane muslimana samo zato što su druge vere i to sve za samo godinu dana u 2018. godini.

Organizacija  Aid to the Church in Need, je u svom izveštaju o verskim slobodama upozorila da 300 miliona hrišćana u muslimanksim zemljama trpi nasilje, što čini hrišćanstvo najprogonjenijom religijom u svetu.

Ovo dovodi do toga da je šansa da hrišćanin bude ubijen u većinski islamskoj zemlji od strane muslimana okvirno 1 prema 70.000 naspram 1 u 10 miliona za muslimane u hrišćanskim državama.

To u prevodu znači da je šansa da stradate zbog svoje vere u islamskim zemljama 143 puta veća nego da budete ubijeni kao musliman od strane ne-muslimana u državi Zapada.

Izvor: Dnevna Gazeta/Chronicles Magazine

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite