Na godišnjicu bombardovanja u Beogradu zapaljene zastave EU i NATO! (FOTO)

Na godišnjicu bombardovanja u Beogradu zapaljene zastave EU i NATO! (FOTO)

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zapalio je danas u centru Beograda zastave EU i NATO.

Foto: Dnevna Gazeta

Srpska radikalna stranka u podne u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu organizovala je skup povodom 20. godišnjice bombardovanja, a na tom skupu govorio je i lider radikala Vojislav Šešelj

Nakon toga, radikali su krenuli u šetnju do zgrade predsedništva na Andrićevom vencu.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici Srpske radikalne stranke, druga tema protestnog skupa je sramna presuda Haškog tribunala protiv prvog predsednika Republike Srpske, odnosno želja SRS da pokažu nezadovoljstvo povodom nedavne presude Radovanu Karadžiću.

Podsetimo, Radovan Karadžić pre četiri dana osuđen je na doživotnu robiju, i to za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Zločini koje je počinio bili su „neviđenih razmera i brutalnosti“, navedeno je u konačnoj haškoj presudi prvom i ratnom predsedniku Republike Srpske. Time je prvostepena presuda, kojom je bio osuđen na 40 godina zbog genocida u Srebrenici i zločina u BiH, preinačena u još rigorozniju kaznu.

 

Vojislav Šešelj paljenje zastava praktikovao je i ranije, te je tako hrvatsku šahovnicu u više navrata palio i gazio, a zastave Eu i NATO zapalio je i u martu 2016. godine, ispred zgrade Višeg suda u Beogradu.

Izvor: N1

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite