SKUP STRANAKA IZ NEMAČKE I ČEŠKE: Priznati da je NATO počinio ratne zločine nad Srbima! (FOTO)

SKUP STRANAKA IZ NEMAČKE I ČEŠKE: Priznati da je NATO počinio ratne zločine nad Srbima! (FOTO)

Uprkos nedavnoj izjavama ministra spoljnih poslova Nemačke Hajka Masa, da je bombardovanje Srbije bilo moralno ispravno, deo građana Nemačke se ne slaže sa takvim stavom.

 

Na zajedničkom skupu Junge Nationalisten (omladinskog krila Nacional-demokratske partije, članice EU parlament) i češke Radničke omladine (DSSS), okupljeni iz dve evropske partije istakli su transparente povodom NATO agresije na Srbiju 1999. godine.

Okupljeni u mestu Mělník, razvili su transparent sa natpisom 24.03.1999. godine NATO ratni zločin, a aktivisti dve stranke nosili su majice sa znakom target, koji je korišćen tokom NATO agresije u Srbiji zbog učestalih napada NATO avijacije na civilne mete u Srbiji.

Kako organizatori kažu cilj im je da na dvadesetu godišnjicu bombardovanja pošalju poruku solidarnosti Srbima i da istaknu da se nije radilo o vojnoj operaciji ili kampanji, već surovoj agresiji NATO-a, kao i da pokažu da na zapadu i dalje postoje ljudi koji su prijateljski nastrojeni prema Srbima jer otvoreno razmišljaju o događajima 90-ih i ne podležu masovnoj propagandi main-stream medije koja je izrazito anti-srpski orijentisana.

Radnička omladina Češke proteklih godina organizovala je brojne skupove za srpsko Kosovo od kojih je najveći organizovan u gradu Ostravi 2014 godina, a na njemu je bilo prisutno više stotina ljudi.

Snimak sa tog protesta možete pogledati na sledećem snimku:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite