2.000 NAPADA: Migranti bacaju kiselinu ljudima u lice, jedan policajac ujedno i silovan! (VIDEO)

2.000 NAPADA: Migranti bacaju kiselinu ljudima u lice, jedan policajac ujedno i silovan! (VIDEO)

Polivanje lica kiselinom, koje doživotno uništava lice žrtve i ne postoji ni jedan tretman plasitične hirurgije koji može popraviti posledice, postao je omiljeni tip napada migranata u Londonu, a do sada u gradu se desilo preko 2.000 ovakvih napada.

Prvi napada kiselinom zabeleženi su u Bangladešu 1967 godine, a ova zemlja danas ima najveći broj te napada u svetu. Napadi se mahom vrše nad ženama, kako bi im se uprospastio fizički. Masovnom migracijom ova praksa došla je u Evropu, a primena ovog tipa nasilja se raširila van muško-ženskih odnosa.

Podaci koje je list The Mirror sakupio iz 30 policijskih stanica u Ujedinjenom Kraljevstvu, pokazao je da se za period od januara 2016 do maja 2018 godine desilo 2.006 napada bacanjem kiseline.

Među žrtvama se nalazi i četvoro policajaca iz Zapadnog Jorkšira, dok je jedan policajac napadnut u Devonu, takođe jedan policajac je napadnu u Kornvolu, žrtva je i silovana.

Unutar Londona oblast Newham zabeležila je čak 273 napada.

U glavnom gradu Britanije je u toku 2018 godine 63% napada kiselinom počinjeno zajedno sa drugim zločinom, kao što je provala u stan ili seksualno zlostavljanje.

Prosek godina žrtve u prestonici Britanije iznosti 30 godine, dok je prosek godina napadača 24. Prema organizaciji ASTI (Acid Survivors Trust International), London ima najveći broj napada kiselonom po glavi stanovnika na svetu.

Pročitajte još:
SADISTA: Policija pretukla staricu (73), Makron joj rekao da nije mudra! (VIDEO)
BILA JE ŽIVA I SVESNA DOK SU JE SEKLI: Sud otkrio kako su migranti raskomadali Italijanku!

Broj napada ima tendenciju vrtoglavog rasta od 228 u 2012. godini do čak 601 u 2016. godini. Ovo sugeriše da veliki broj napadača menja noževe i pištolje sa kiselinom jer je teško pronaći kiselinu prilikom pretresa i ona nije ilegalna.

Izvor: Dnevna Gazeta/Express UK

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite