Političar spalio Kuran na molitvi grupe osumnjičene za terorizam! (VIDEO)

Političar spalio Kuran na molitvi grupe osumnjičene za terorizam! (VIDEO)

Islamisti pripadnici grupe Hizb ut-Tahrir poznate po svojim vezama sa terorizmom održali su molitvu u Kopenhagenu. U isto vreme suverenistički političar  Rasmus Paludan iz stranke Stram Kurs koji je protivnik ilegalne migracije, održao je kontra-demosntracije na kome je sa pristalicam spremao jelo „slanina a la Kuran“, prilikom čega je zapaljen Kuran. 

Hizb ut-Tahrir veruje i supremaciju muslimana nad nevernicima, a za svoje političke ciljeve ima zabranu demokratije i uvođenje islamskog šerijatskog prava u Danskoj. U Rusiji organizacija je zabranjena i klasifikovana kao teroristička. Nemačka je zabranila istu grupu zbog anti-semitizma i anti-izraelske propagande.

Kina, Turska i Egipat kao i više arapskih zemalja takođe su zabranili organizaciju.

Šerijatska organizacije koju čine migranti je pod istragom u nekoliko slučaja terorističkih napada u Skandinaviji. Migrant Rakhmat Akilov koji je ubio 5 osoba i ozbiljno povredio 15, u Stokholmu 2017 godine bio je redovni pratilac aktivnosti navedene organizacije.

U 12:30 minuta oko 100 sledbenika Hizb ut-Tahrir okupilo se da učestvuje u molitvi ispred danskog parlament u znak protesta protiv onoga što nazivaju „neprijateljskom klimom prema muslimanima“ u toj zemlji. Islamistička, anti-demokratska oranizacija je optužila političare za navodnu „kampanju mržnje“ koja dovodi do napada na muslimane.

Krtičar masovne migracije Rasmus Paludan predsednik stranke Stram Kurs, organizovao je kontra skup.  Paludan je za novine Berlingske Tidende rekao stranka protestuje protiv Hizb-ut-Tahrira jer su nedemokratska organizacija, koja cilja ka dominaciji nad ne-muslumanima i da su to njihovi otvoreni stavovi.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite