SADISTA: Policija pretukla staricu (73), Makron joj rekao da nije mudra! (VIDEO)

SADISTA: Policija pretukla staricu (73), Makron joj rekao da nije mudra! (VIDEO)

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da se nada da će 73-godišnja aktivistkinja, nakon teških povreda glave koje je zadobila na demonstracijama „Žutih prsluka“ protiv zabrane protesta, brzo oporaviti i možda „steći mudrost“.

U intervjuu koji je objavljen u francuskom listu Nis Maten, Emanuel Makron je naveo da se 73-godišnja Ženevjev Legaj nije ponašala odgovorno i objasnio da „slabije osobe ne bi trebalo da prisustvuju zabranjenim događajima“, preneo je AP.

Makron je rekao da joj želi brz oporavak i možda sticanje neke vrste „mudrosti“.

Navodi se da je žena nosila zastavu duginih boja na kojoj je pisalo „Mir“(Međunarodna zastava mira, ne LGBT zastava). Žena je imala na sebi žuti prsluk kada su pripadnici policije za razbijanje demonstracija, koji su imali šlemove na glavama, odjednom jurnuli prema demonstrantima tokom jučerašnjeg protesta u Nici.

Izveštač AP video je kako ova stara žena pada na pločnik i povređuje glavu.

Navodi se da su lokalci izjavili da je reč o 73-godišnjoj aktivistkinji protiv globalizacije Ženevjev Legaj.

Regionalna radio stanica Frans blu azur javila je da se Legajeva nalazi u bolnici na odeljenju intenzivne nege, kao i da je državni tužilac u Nici otvorio istragu o ovom slučaju.

AP podseća da su francuske vlasti zabranile juče proteste na više područja kako bi sprečile nasilje viđeno u Parizu pre nedelju dana.

U protestima je povređeno najmanje 2.000 ljudi.

Izvor: Tanjug

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite