TRAMP PREGAZIO GLOBALISTE: Pentagon uplatio milijardu dolara za zid protiv migranata!

TRAMP PREGAZIO GLOBALISTE: Pentagon uplatio milijardu dolara za zid protiv migranata!

Posle brojih sabotaža u Kongresu protiv izgradnje zida, vršilac dužnosti ministra odbrane SAD Patrik Šenahan ovlastio je Vojne inženjerske jedinice da počnu s planiranjem i izgradnjom oko 92 kilometara duge ograde visoke 5,5 metara u Jumi, u saveznoj državi Arizona, i u El Pasu, u Teksasu, duž američke granice sa Meksikom, prenosi AP.

Pentagon je objavio da će preusmeriti do milijardu dolara kako bi pružio podršku Ministarstvu za unutrašnju bezbednost i Federalnoj agenciji za carine i zaštitu granica.

Novac će, osim za „zid“ koji je zahtevao predsednik SAD Donald Tramp, biti iskorišćen i za postavljanje rasvete i gradnju puteva na tom području.

Navodi se da je Šenahan poručio da će se Vojne inženjerske jedinice usredsrediti na blokiranje „koridora za krijumčarenje droge“.

AP navodi da je pogranični sektor El Pasa iznenada postao drugi najfrekventniji koridor za ilegalne ulaske u SAD iza doline reke Rio Grande u Teksasu, najviše zbog porodica iz Centralne Amerike koje traže azil. U sektoru Jume takođe je povećan broj ilegalnih prelazaka granice.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite