ENGLEZI OSTAJU BEZ DRŽAVE: Preko 2.400 policajaca dalo otkaze, nema novih regruta!

ENGLEZI OSTAJU BEZ DRŽAVE: Preko 2.400 policajaca dalo otkaze, nema novih regruta!

Britanska policija suočila se s krizom jer sve veći broj iskusnih policajaca daje otkaze, a prazna mesta nema ko da popuni. Rekordni broj policajaca koji su dali otkaz je u Londonu, gradu koji je od dolaska na mesto gradonačelnika Sadik Kana poreklom migranta iz Pakistana zabeležio veliki porast kriminala. 

Gradonačelnik Sadik Kan preusmerio je resurse policije sa rada na terenu na nadzor interneta kako bi London suzbio političku nekorektnost i nejasni problem „govora mržnje“. Njegova odluka izavala je katastrofalne posledice.

Čak tri četvrtine policijskih stanica priznalo je da ne mogu popuniti prazna radna mesta policijskih istražitelja, jer sve veći broj iskusnih službenika daje otkaze, prenosi Daily Express.

Zabrinjavajuće brojke pokazuju da je čak 2424 policijskih službenika dobrovoljno prestalo da radi od aprila 2018. Među njima nema niti jednog od penzionisanih, dakle svi su dali otkaz. Najveći broj napustio je Londonsku policiju.

U 16 policijskih timova u Engleskoj i 43 tima u Valesu, regrutovanje je uspelo u tek 75 posto slučajeva. Delovi Engleske poput Zapadnog Jorkšira i Mersisajda imali su uspeh od samo 25 posto.

Pročitajte još:
JEZIV SNIMAK, MASKE I LANCI: Anti-migranstka grupa objavili sezonu lova na silovatelje! (VIDEO)
ITALIJA PORAZILA EU: Brisel obustavio brodske patrole koje „spasavaju“ migrante!

Iz policije objašnjavaju kako je njihov posao izrazito stresan te da stoga mnogi napuštaju posao, a sve manje njih ima želju da budu policajci. S druge strane, neki se žale i na slab kvalitet regruta.

U međuvremenu se i različite figure policije i vlasti prepiru oko toga treba li policija da više pažnje usmeri na rešavanje konkretnog nasilja na ulicama ili pak – „zločina iz mržnje“ – koji se u većini slučajeva odvija u virtualnom svetu.

Izvor: Dnevna Gazeta/Dejli Ekspres/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite