REAGOVALA POLICIJA : Probali da uđu na skup o Srebrenici, NVO se zaključali unutra! (VIDEO)

REAGOVALA POLICIJA : Probali da uđu na skup o Srebrenici, NVO se zaključali unutra! (VIDEO)

Na tribini Bosanski atlas ratnih zločina u Centru za kulturnu dekontaminaciju došlo je do fizičke konfrontacije između članova SRS i NVO aktivista, nakon čega je došla i policija. 

Na tribini o ratnim zločinima u Bosni, govorio je Mirsad Tokača kontrovarzni političar poznat po izjavi da su Srbi u Sarajevu stradali od sopstvenih granata, a aktivisti Srpske radikalne stranke su ispred ulaza u Centar za kultrunu dekontaminaciju razvili transparent „U Srebrenici nije bilo genocida“.

Ubrzo zatim pripadnik NVO pokušao je da zabrani jednoj osobi iz SRS da snima događaj, nakon čega je došlo do fizičke konfrontacije kada je član NVO udario po ruci snimatelja i zatim mu oteo telefon.

Po početku tribine Radikali su pokušali da uđu unutra, ali su se organizatori zaključali u prostorije centra i pozvali policiju.

 

Policija je legitimisala okupljene, ali ni jedna ni druga strana nisu hteli da podnesu prijavu niti za ometanje tribine, ali ni za otimanje telefona.

„Mi nikoga nismo dirali, došli smo da mirno iskažemo svoje mišljenje, a NVO aktivisti koje konstantno pričaju o toleranciji su se ponašali krajne agresivno i imali su želju da izazvodu tuču. Pored toga su se zaključali i pozvali policiju, za mene je šokantno da u svojoj zemlji ne mogu da prisustvujem javnom skupu“, kaže Predrag Marinković predsednik omladine SRS.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite