SRPSKE ŽRTVE NATO PAKTA INGORISALI: Žene u crnom napravile skup poginulim Albancima!

SRPSKE ŽRTVE NATO PAKTA INGORISALI: Žene u crnom napravile skup poginulim Albancima!

Političke nevladine organizacije Fond za humanitarno pravo, Inicijativa mladih za ljudska prava i Žene u crnom organizovali su akciju u centru Beograda albanskim žrtvama. Na skupu koji se dešava 20 godina od početka NATO agresije nisu pominjani građani stradali od strane severno-atlantskog pakta. 

Nekolicina pripadnika NVO su u Knez Mihailovoj ulici raširili spisak sa imenima 941 Albanca za koje tvrde da su ubijeni na Kosovu 1999. godine.

Aktivisti su spisak Albanaca posuli po zemlji, kako bi pokazali da se u srpskoj javnosti skriva istina o stradalim albanskim civilima.

„Mi danas želimo da ovom akcijom da se obratimo i građanima i institucijama Srbije, da se prekine sa ćutanjem, da se procesuiraju svi oni koji su učestvovali u skrivanju ovog zločina“, rekla je Staša Zajović koja predvodi Žene u crnom.

„S obzirom da u zvnaičnom narativu države Republike Srbije nema govora o albanskim žrtvama i ratnim zločinima na Kosovu, danas želimo da pokažemo da su jedan od najtežih zločina tajne grobnice“, rekao je na skupu Marko Milosavljević iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Izvor: N1/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite