RAMŠTAJN DIGAO PRAŠINU: Crnkinja kanibal, komunisti i holokaust…(VIDEO)

RAMŠTAJN DIGAO PRAŠINU: Crnkinja kanibal, komunisti i holokaust…(VIDEO)

Novi spot svetski poznatog nemačkog benda Rammstein, digao je veliku prašinu širom Evrope, zbog brojnih kontrovarznih scena. Društvene mreže preplavili su komentari da se radi o rasističkom spotu i neprimerenoj upotrebi Holokausta, dok fanovi brane bend.

Popularni metal bend Ramštajn sinoć je objavio svoj novi spot za pesmu Deutschland (Nemačka), a video se odmah našao na udaru kritika zbog ikonografije povezane sa holokaustom, kao i čudnim scenama u kojima se nalazi jedna crnkinja.

U jednom delu spota može se videti i komunistička ikonografija, članovi benda obučeni kao marksističke birokrate dok se u pozadini vidi grb istočne Nemačke.

U drugoj sceni prikazane je crnkinja koja je odsekla glavu pevaču benda Tilu Lindemanu, a zatim počinje da je kanibalizuje.

Mnogi kritičari su ovo videli kao pokazivanje direktne veze između afričkih plemena i kanibalizma, što bi moglo da stvori stereotipe o Afrikancima.

Na spotu se u jednom trenutku pojavljuje i glumac koji liči na Adolfa Hitlera. Članovi benda su obučeni u uniforme logoraša, sa Davidovom zvezdom i stoje na vešalima, dok čovek sa nacističkom kapom i brkovima, koji su mnoge podsetili na stil koji je imao nekadašnji nemački kancelar, prolazi ispred logoraša.

Šarlot Knoblok (Charlotte Knobloch) bivša predsednica Centralnog saveta Jevreja Nemačke kaže da je „Sa ovim videom bend prešao liniju. Instrumentalizacija i trivijalizacija Holokausta, kako je pokazana na snimku je neodogovorna“.

Feliks Klajn komesar nemačke vlade za anti-Semitizam je izjavio da je njegov stav da se radi o neukusnoj eksplotaciji umetničkih sloboda. Ipak protiv umetnika još uvek nije podneta bilo kakva tužba da su prekršili zakone.

Bend i i njihovi producenti još uvek nisu odgovorili na optužbe. Sa druge strane brojni fanovi brane Ramšatajn i ističu da se ne radi o mržnji i anti-semitizmu, već o umetničkoj slobodi, jer spot koji nosi ime Nemačka pokazuje istoriju te zemlje od rimskog perioda do danas i ističu da na kraju snimka Jevreji u logoru pucaju na naciste, te da se ne radi o promociji nacizma.

Pročitajte još:
PATOLOŠKI RASIZAM EU: Mađari eliminisani sa takmičenja, imate previše ljudi bele boje kože! (VIDEO)
Migranti silovali devojčicu 45 minuta, a njenu prijateljicu pustili jer je muslimanka! (VIDEO)

Ipak video po svemu sudeći sadrži neke političke poruke, jer se u njemu nalazi scena porođaja u kome žena ne rađa dete već psa, što sugeriše na problem nataliteta u Nemačkoj, jer mladi parovi uprkos visokom životnom standardu u odnosu na ostatak sveta ne žele da imaju decu, već se pre odlučuju za kućne ljubimce.

Snimak je za samo par sati od objavljivanja na Jutjubu sakupio milione pregleda.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite